❗❗❗În atenția tuturor agricultorilor din orașul Iernut și satelor aparținătoare ❗❗❗

Conform Ordinului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/63/2020 modificat la nivelul Primăriei a fost constituită o comisie de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole.
❗Astfel, utilizatorii de terenuri agricole înscriși în evidența APIA pot depune înștiințări scrise la sediul Primăriei sau pe adresa de e-mail [email protected], până cel târziu la data de 1 august 2022 inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamna anului 2021,respectiv până cel târziu la data de 15 noiembrie 2022 inclusiv, pentru cele înființate în primăvara anului 2022 sesizări privind pagubele provocate de fenomenul de secetă pedologică.
❗Procesele verbale de constatare și evaluare se vor întocmi până cel târziu la data de 15 august 2022 inclusiv, respectiv până la data de 30 noiembrie 2022 inclusiv.
❗ În baza înștiințărilor comitetul local pentru Situații de Urgență întocmește un raport operativ cu pagubele asociate fenomenului de secetă pedologică, în termen de 24 de ore, pe care le transmite Centrului operațional județean și către Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de Urgență.

Source