Implantul dentar rapid Fast & Fixed a revoluționat industria stomatologică, oferind o soluție inovatoare pentru pacienții edentați sau cu probleme dentare severe. Această tehnică implanto-protetică permite pacienților să-și recapete zâmbetul într-o singură vizită la stomatolog, prin aplicarea unei construcții fixe într-o intervenție chirurgicală unică. Fast & Fixed a devenit o opțiune populară datorită rezultatelor rapide și durabile, confortului psihic oferit pacienților și avantajelor tehnice pe care le aduce. În acest articol, vom explora în detaliu implantul dentar rapid Fast & Fixed, avantajele sale și modul în care poate transforma viețile pacienților.

Ce este implantul dentar rapid Fast & Fixed?

Implant dentar rapid Fast & Fixed este o tehnologie avansată în domeniul implantologiei moderne. Cunoscut și sub denumirea de „implant dentar într-o zi”, „fast & fixed” sau „all on 4″/”all on 6”, în funcție de numărul de implanturi aplicate, această tehnică revoluționară oferă pacienților o dantură nouă, completă și fixă într-o singură zi. Fast & Fixed se diferențiază de metodele tradiționale prin utilizarea unui număr redus de implanturi, care sunt inserate în osul maxilarului și mandibulei, asigurând o stabilitate excelentă și o funcționalitate imediată.

Procedura implantului dentar rapid Fast & Fixed:

Procesul de implant dentar rapid Fast & Fixed implică mai multe etape importante, care sunt realizate în cadrul unei singure vizite la stomatolog. Iată cum se desfășoară procedura:

  1. Evaluarea și planificarea tratamentului: În prima etapă, medicul stomatolog va evalua starea orală a pacientului și va efectua investigații radiologice și imagistice pentru a determina condițiile osului și a identifica eventualele probleme. Pe baza acestor informații, se va crea un plan de tratament personalizat.
  2. Extracția dinților irecuperabili (dacă este necesar): Dacă există dinți în stadii avansate de deteriorare sau afectați de afecțiuni orale, aceștia vor fi extracți pentru a face loc implanturilor. Această etapă poate include, de asemenea, efectuarea unor proceduri de adiție osoasă, dacă este necesară.
  3. Aplicarea implanturilor: Utilizând ghidaj chirurgical precis și tehnici avansate, medicul stomatolog va aplica implanturile în maxilar și/sau mandibulă. În funcție de caz, se vor utiliza 4 implanturi în mandibulă și 6 implanturi în maxilar. Implanturile sunt fabricate din titan sau alte materiale biocompatibile, care se integrează în osul maxilarului sau mandibulei și oferă o bază solidă pentru restaurarea danturii.
  4. Fixarea protezei provizorii: După aplicarea implanturilor, se va fixa o proteză provizorie, care va fi adaptată și fixată pe implanturi în aceeași zi. Această proteză provizorie oferă pacientului o dantură temporară funcțională și estetică, care îi permite să se bucure de un zâmbet complet imediat.
  5. Perioada de vindecare și confecționarea protezei finale: După aplicarea implanturilor, osul maxilarului sau mandibulei va trebui să se vindece și să se integreze în jurul implanturilor. Această perioadă de vindecare durează de obicei câteva luni, în timpul căreia pacientul va purta proteza provizorie. După vindecare, medicul stomatolog va confecționa proteza finală personalizată, care va fi fixată permanent pe implanturi, oferind pacientului un zâmbet complet și funcțional.

Avantajele implantului dentar rapid Fast & Fixed:

Implantul dentar rapid Fast & Fixed aduce o serie de avantaje semnificative pacienților care aleg această tehnică pentru restaurarea danturii. Iată câteva dintre aceste avantaje:

  1. Rezultate rapide și imediate: Una dintre cele mai mari avantaje ale implantului dentar rapid Fast & Fixed este faptul că pacientul primește un zâmbet complet și funcțional într-o singură zi. Nu mai este necesară așteptarea de luni de zile pentru finalizarea tratamentului, pacienții se pot bucura de beneficiile unui zâmbet nou imediat.
  2. Tehnologie avansată și eficiență: Fast & Fixed utilizează tehnologie avansată și materiale de înaltă calitate, garantând rezultate durabile și satisfacția pacienților. Cu ajutorul ghidajului chirurgical și a tehnicilor de implantologie moderne, tratamentul este precis și eficient.
  3. Număr redus de implanturi: Față de implantologia tradițională, care necesită un număr mare de implanturi, Fast & Fixed utilizează doar 4 implanturi în mandibulă și 6 implanturi în maxilar pentru a oferi stabilitate și funcționalitate excelentă. Acest lucru reduce durata și complexitatea procedurii și poate reduce costurile pentru pacienți.
  4. Funcționalitate și estetică superioare: Fast & Fixed oferă pacienților un zâmbet complet și funcțional, astfel încât aceștia se pot bucura de mâncare, vorbire și interacțiuni sociale fără restricții. Proteza finală este confecționată personalizat pentru a se potrivi armonios cu restul danturii și cu aspectul facial al pacientului.
  5. Confort psihic și încredere: Implantul dentar rapid Fast & Fixed restabilește încrederea pacienților în propriul zâmbet, eliminând nevoia de a purta proteze mobile sau de a se confrunta cu dureri și disconforturi asociate problemelor dentare. Pacienții se simt mai încrezători și se bucură de o calitate de viață mai bună.

Implantul dentar rapid Fast & Fixed reprezintă o soluție revoluționară pentru pacienții edentați sau cu probleme dentare grave. Această tehnică avansată permite pacienților să-și recapete zâmbetul într-o singură vizită la stomatolog, cu rezultate rapide, durabile și estetice. Avantajele tehnice, precum numărul redus de implanturi și stabilitatea excelentă, împreună cu avantajele pentru pacienți, precum confortul psihic și încrederea restabilită, fac din Fast & Fixed o alegere populară în domeniul implantologiei dentare. Pentru a afla mai multe despre implantul dentar rapid Fast & Fixed și pentru a determina dacă acest tratament este potrivit pentru dumneavoastră, consultați medicul stomatolog la Cris Smile Studio sau accesați site-ul lor oficial pentru a obține mai multe informații. Reînnoiți-vă zâmbetul și redobândiți încrederea în sine cu ajutorul implantului dentar rapid Fast & Fixed.

Pentru a afla mai multe despre implantul dentar rapid Fast & Fixed și pentru a programa o consultație la Cris Smile Studio – cabinet stomatologic sector 5, puteți utiliza următoarele date de contact:

Telefon: 0723 918 404 Email: [email protected] Locație: Str. Malcoci, nr.2, Bloc 36, Sc. B, Parter, Sector 5

Echipa profesionistă și dedicată de la Cris Smile Studio vă stă la dispoziție pentru a vă oferi informațiile necesare, a vă ghida în procesul de tratament și a vă redobândi un zâmbet frumos și sănătos. Nu ezitați să contactați Cris Smile Studio pentru a afla mai multe despre avantajele implantului dentar rapid Fast & Fixed și pentru a programa o consultație personalizată.