Gabriel Almăjan, un arhitect cu o experiență vastă, membru al Ordinului Arhitecților și al Registrului Urbaniștilor din România, a câștigat concursul organizat de Primăria Timișoara pentru funcția de arhitect-șef al Timișoarei. 

Gabriel Almăjan este apreciat ca fiind un arhitect vizionar, portofoliul său incluzând în principal construcția de clădiri medii și mari de apartamente, hale industriale și birouri, centre multifuncționale, facilități de divertisment și sport, precum și restaurarea de clădiri istorice. 

În 2004 a înființat o firmă de arhitectură, iar împreună cu echipa pe care a coordonat-o a realizat numeroase proiecte urbanistice și arhitecturale mari, ale căror bugete s-au situat între 1 și 40 de milioane de euro. 

Anterior anului 2004, Gabriel Almăjan a ocupat o funcție de conducere într-o companie de dezvoltare imobiliară responsabilă de dezvoltarea urbană majoră în mai multe orașe din România și Spania.

„În finala concursului pentru postul de arhitect-șef au fost două candidaturi. Alegerea comisiei a fost extrem de grea, având în vedere că ambii candidați sunt experimentați și ar fi meritat să dețină acest post extrem de important pentru Timișoara, care, din păcate, în ultimii ani a fost ocupat doar interimar. Îl felicit pe noul nostru coleg și îi urez spor la muncă. Domnul Almăjan va avea niște obiective clare: să finalizeze noul PUG al Timișoarei, să restructureze și să digitalizeze Direcția de Urbanism, astfel încât cererile depuse de timișoreni să fie rezolvate rapid și predictibil, și să întărească capacitatea primăriei de a construi o viziune urbanistică proprie pentru dezvoltarea orașului”, a spus primarul Dominic Fritz. 

Concursul pentru postul de arhitect-șef a fost lansat de municipalitate la finele lunii martie. La concurs s-au prezentat alți 3 competitori. Din comisia de concurs au făcut parte trei  profesioniști în domeniu: arhitectul-șef al Consiliului Județean Cluj, cel al Reșiței și cel al Timișului. 

„Profesionalizarea aparatului de specialitate se poate face doar cu concursuri deschise și competitive. Vrem să atragem în Primăria Timișoara cei mai buni oameni”, a adăugat primarul.

Direcția Comunicare-Relaționare

The post Gabriel Almăjan, un arhitect cu o experiență vastă, este noul arhitect-șef al Timișoarei first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source