Prima ediție a Festivalului ”Pleșuva Fest” a avut loc weekend-ul ce s-a încheiat, la Comarnic. Un eveniment marca „Laboratorul de Sunete”, inițiat de Andrei Păunescu și organizat în premieră pe dealurile înalte ale localității, în zona Canton Mezdrea, la peste 1000 m altitudine.  Primăria Comarnic a susținut evenimentul și a pus la dispoziția organizatorilor locația inedită: o poiană superbă, încadrată de brazi și arbuști, situată la capătul unei șosele asfaltate care face cu cinste concurență mult mai cunoscutei „Transalpina”.

Cele trei zile de festival, desfășurate chiar în weekend-ul în care românii au sărbătorit „Sf. Maria Mare”, au adus în fața publicului muzică pentru toate gusturile: house/disco,  rock/retro și tradițional românească. Vineri seară, DJ-i și-au făcut de cap, beat-urile au făcut până și arborii să freamăte, iar distracția a fost pe măsură. Oamenii au uitat până și de faimosul Electric Castle, ce a avut loc tot săptămâna trecută. La platane: DJ Himnotik, DJ Alex, DJ Morris și DJ Pau.

Sâmbătă, iubitorii de muzică folk și rock au pășit pe aleea amintirilor și au luat parte la retro party, iar printre invitații care au susținut recitaluri la chitară s-au numărat micuța Jessica și Corala „Martha Bibescu” de la Clubul Copiior din Comarnic. De la orele 20.00, pe scenă au urcat trupe precum Harap Alb sau Luca’Z Band.

Ziua de Duminică a fost rezervată folclorului românesc, și cum orașul nostru nu duce lipsă de artiști talentați, scena Festivalului Pleșuva a fost intens frecventată de interpreți locali, de la cei mai mici precum Daria Moraru sau Giulia Botoacă, la cei mai tineri, precum Gabriel Piciorea, în vreme ce după amiază festivalul a fost încheiat în forță de formațiile consacrate din Comarnic: „Hobby”, „Elegance”, Larisa Năsulea și „Baradache Band”. 

A fost o primă ediție reușită a unui eveniment muzical ce se vrea a deveni  unic în zonă și nu numai, asta în primul rând datorită locației aparte și a modului de organizare. În cele trei zile ale „Pleșuva Fest 2021”, sute de persoane au urcat la înălțime pentru a se bucura de muzică bună, mâncare pe săturate, pajiști verzi și atmosferă relaxantă. Prin urmare, așteptăm acum, cu interes, ediția cu numărul doi.

 

Alina Bunghez

Source