Meșteșugurile, patrimoniul natural și istoric, gastronomia, folclorul și portul popular reprezintă comori inestimabile, care ne definesc și ne fac unici și nemuritori! 

Sub brandul Zestrea Oașului, orasșul Negrești-Oaș aa găzduit în perioada 15-16 august 2021 Festivalul Internațional GO 52 în cadrul căruia am asistat la o demonstrație de măiestrie a meșterilor noștri populari, prilej cu care am prezentat în fața dvs și a oaspeților din Slovacia, Ucraina și Ungaria bunurile noastre cele mai de preț: tradițiile.

În același timp, am avut parte și de o demonstrație pe viu a tradițiilor noastre: o nuntă tradițională pe care am primarul Aurelia Fedorca a oficiat-o la Muzeul în Aer Liber și care a venit să completeze în modul cel mai frumos cu putință Festivalul nostru. 

Evenimentul plin de culoare și savoare organizat în aceste zile ne-a oferit prilejul de a suda relațiile dintre oameni după un an de distanțare și izolare și demonstrează efortul pe care îl depunem constant pentru promovarea și conservarea patrimoniului cultural și istoric în zonă.

Meșteșugurile, mâncărurile tradiționale dar și spectacolele susținute astăzi de valoroși artiști români și de delegații din Slovacia, Ucraina și Ungaria, mă fac să privesc cu mândrie comunitatea noastră!

Festivalul s-a încheiat cu un spectacol folcloric susținut de valoroși interpreți ai momentului, la scena de pe strada Livezilor -Muzeul în Aer Liber. 

Evenimentele au fost organizate printr-un proiect transfrontalier – Go 52 Romania – implementat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare și partenerii din Slovacia, Ucraina și Ungaria, la care Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș au fost parteneri.

Source