Odată cu sosirea primăverii, Negreștiul se îmbracă în straie alese, celebrând sărbătoarea artelor plastice – Art Bunavestire. Ediția cu numărul XXXVI este una specială, în care artiștii revin pe simeze după ce doi ani s-au desfășurat mai mult online.

Data:  25 martie 2022, Ora: 16.00

Unde?:  Galeria de Artă Dr Mihai Pop, Muzeul Țării Ooașului

Artiștii din grupul Art Bunavestire 2022 care vor expune sunt:  Susana Ardelean, Teodor Buzu, Adrian Vasile Chira, Paul Covaci, Aurel Cucu, Cristina Cucu, Oleg Dobrovolschi, Mihail Gavril, Laura Teodora Ghinea, Nicolae Moroșan, Dorel Petrehuș, Corneliu Pop, Oana Valentina Pop, Ioan Pop Prilog, Ioan Pop-Vereta, Liviu Rața, Robert Ștrebeli și Dorel Topan, iar cronica plastică este semnată de istoricul de artă  Vasile Duda.

Arta unește oameni și comunități în moduri extraordinare. Și mai ales sufletele. Este limbajul comun prin care oameni din toate colțurile lumii, indiferent de limba vorbită, fac schimb de sentimente. Și pentru că expoziția pe care o găzduim în acest an este una dedicată păcii, vă invit să rămânem uniți și prin artă!

Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Oașului și Asociaţia artistică Art Bunavestire, fiind susţinut de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş.

VIZUALIZEAZĂ CATALOGUL EXPOZIȚIEI

Expoziția Art Bunavestire sau proiectul „ Art Bunavestire” conceput și organizat prima dată în anul 1987 de către șapte artiști plastici, proiectul fiind unul cu un  inceput mai timid, dar încet, încet a ajuns ca să fie o expoziție cu tradiție, celebrată în fiecare an și în aceași zi de 25 Martie. În această expoziție au expus nume sonore atât din țară cât și din străinătate în  toți acești 36 de ani, de existență, de tradiție. Art Bunavestire este un eveniment  cultural și vine în pachet cu o expoziție diversificată aducând în fața vizitatorilor lucrări artistice de  pictură, sculptură și grafică. Această expoziție cu tradiție, putem spune că are și o semnificație aparte  și din punct de vedere  religios, ziua vernisajului fiind în sarbatoarea de Bunavestire (Blagoveștenia sau Ziua Cucului) care semnifică începutul anotimpului de primăvară iar această expozitie se copletează foarte bine cu această sărbatoare religioasă fiind exact un binemeritat eveniment proaspăt de primăvară. Acest eveniment organizat de Muzeul Țării Oașului în colaborare cu Primăria Orașului Negrești – Oaș și Consiliul Local înseamnă foarte mult pentru oamenii de pretutindeni dar și pentru locuitorii orașului Negrești- Oaș din  județul Satu – Mare deoarece este  unul dintre cele mai apreciate evenimente la nivel local, cu impact la nivel național și internațional.

Prezentarea expozitiei – VIDEO

Source