În inima Deltei Dunării se ascund locuri de o frumusețe și autenticitate aparte, iar excursiile în Delta Dunării aduc în prim-plan trei destinații de poveste: Satul Partizani, Maliuc și Mila 23. Aceste sate pitorești oferă o incursiune de neuitat în peisajul fascinant al Deltei și în viața tradițională a locuitorilor săi.

Partizani

Satul Partizani este o adevărată bijuterie a Deltei Dunării, situat pe malurile înguste ale brațului Sulina. Aici, natura este într-o armonie perfectă cu viața sălbatică și tradițiile locale. Cu o atmosferă liniștită și autentică, Partizani te îmbie să explorezi meandrele sale pitorești și să te bucuri de liniștea și frumusețea locului.

Atracții și activități în Satul Partizani:

 1. Plimbări cu barca: Descoperă frumusețea peisajului deltaic într-o plimbare pe canalele înguste, admirând flora și fauna bogată ce îți încântă privirea în fiecare colț.
 2. Pescuitul tradițional: Învață secretele pescuitului tradițional de la localnici și experimentează o tradiție îndelungată, alături de peisaje spectaculoase.
 3. Cazare Partizani: Bucură-te de ospitalitatea localnicilor și alege să te cazezi în case tradiționale sau în pensiuni ce îți oferă o experiență autentică a vieții deltei.

Maliuc

Maliuc este un alt colț fermecător al Deltei Dunării, situat în apropierea brațului Sulina. Acest sat îți dezvăluie peisaje pitorești și o atmosferă autentică, fiind o destinație perfectă pentru cei ce doresc să se conecteze cu natura și să descopere tradițiile locale.

Ce poți face în Maliuc:

 1. Explorarea naturii: Înconjurat de păduri și apă, Maliucul te invită să faci plimbări în natură, să observi păsările și plantele specifice Deltei, contribuind la o experiență de neuitat.
 2. Degustare de bucate locale: Bucură-te de gastronomia specifică zonei și descoperă aromele autentice ale preparatelor tradiționale din pește și legume proaspete.
 3. Cazare Maliuc: Oferă-ți o ședere plăcută în pensiuni sau case tradiționale și bucură-te de bucatele specifice locului, pregătite cu măiestrie.

Mila 23

Mila 23 este un alt sat fascinant din Delta Dunării, situat la confluența brațelor Sulina și Chilia. Aici, te așteaptă o atmosferă aparte și o bogăție de peisaje care îți taie respirația.

Experiențe de neuitat în Mila 23:

 1. Croaziera pe canalele Deltei: Bucură-te de o plimbare cu barca pe canalele încântătoare ale Deltei, descoperind peisaje unice și viețuirea tradițională.
 2. Observarea vieții sălbatice: Mila 23 este un paradis pentru iubitorii de natură; aici poți observa numeroase specii de păsări și alte animale sălbatice în habitatul lor natural.
 3. Interacțiune cu comunitatea locală: Socializează cu localnicii, află poveștile și tradițiile lor și bucură-te de ospitalitatea lor primitoare.

Delta Dunării

 1. Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita aceste sate din Delta Dunării?
  • Cele mai bune momente pentru a vizita aceste sate sunt în primăvară sau toamnă, pentru vreme plăcută și pentru a evita aglomerația turistică.
 2. Este necesară rezervarea în avans pentru cazare în aceste sate?
  • În perioadele de vârf sau în sezonul turistic, este recomandată rezervarea în avans pentru a asigura cazarea dorită.
 3. Ce activități recomandați pentru familiile cu copii în aceste sate?
  • Plimbările cu barca, observarea vieții sălbatice și participarea la activități tradiționale sunt potrivite pentru familiile cu copii, oferindu-le o experiență educativă și distractivă.
 4. Care sunt cele mai bune opțiuni de transport către aceste sate din Delta Dunării?
  • Cea mai comună modalitate de a ajunge în aceste sate este cu barca sau cu vaporul din Tulcea.
 5. Ce fel de preparate tradiționale pot fi degustate în aceste sate?
  • În aceste sate, poți savura preparate din pește proaspăt, diverse feluri de mâncare tradiționale din legume și fructe de sezon, pregătite în stil local.