Echipa de robotică merge în SUA, cu susținerea Primăriei Focșani!

Câștigătorii finalei naționale a Concursului „FIRST Tech Challenge”, echipa de robotică „AI Citizens” a Colegiului Național „Al. I. Cuza” își continuă visul!

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local Focșani a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care a fost alocată suma de 160 mii lei care va asigura deplasarea echipei la la Campionatul Mondial First Tech Challenge, care va avea loc în Houston, în perioada 14-24 aprilie 2024.

Totodată, cu banii pe care urmează să îi primească, echipa își va lua componente pentru roboții pe care îi vor prezenta în SUA.

Ulterior aprobării proiectului de hotărâre, Primarul Cristi Valentin Misăilă și președintele de ședință, consilierul local Victor Dumitru le-au oferit diplome de excelență celor 12 membri ai echipei.

Rezultatele obținute de elevii de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” confirmă eforturile administrației locale de a susține performanța în educație și investițiile realizate la unitățile de învățământ din Municipiul Focșani.

Felicitări echipei de robotică pentru performanța de până acum și vă așteptăm cu vești bune de la Houston!

Să îi felicităm pe: Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ștefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan, Tudor Deian Bernovici și pe profesorul coordonator Tiberiu Oprea.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source