Drept la replică

Referitor la articolul „Fritz a reunit CLSU să închidă creșele în carantină, dar primăria a uitat să-i anunțe pe părinți”, publicat joi, 11 martie, de siteul de știri tion.ro, Primăria Timișoara dorește să vă informeze următoarele: 

Informația potrivit căreia părinții nu ar fi fost informați de Primăria Timișoara despre decizia de a suspenda activitatea creșelor pe perioada carantinei este complet falsă

Ordinul de intrare în carantină a Timișoarei și comunelor periurbane a fost transmis sâmbătă seara. Întrucât decizia de suspendare a activității din creșe revine autorității locale, aceasta a fost luată din două motive: 

1. pentru a asigura siguranța medicală a copiilor și personalului

2. din cauză că unele creșe din Timișoara își desfășoară activitatea în aceleași imobile cu ale grădinițelor

Decizia nu a fost una ușor de luat. 

În data de 7 martie, respectiv duminică dimineața, Serviciul Public Creșe al Primăriei Timișoara a transmis părinților, prin intermediul coordonatoarelor de creșe informația că activitatea acestor creșe va fi suspendată începând din data de 8 martie, respectiv luni dimineața. 

La rândul lor coordonatoarele acestor creșe au transmis această informație părinților prin grupurile dedicate de WhatsApp, comunicarea fiind făcută în cadrul aceleiași zi de duminică, până la ora 12.30. Atașat vă transmitem și dovezile că aceste comunicări au existat.

Marea majoritate a părinților a înțeles situația, însă au existat, bineînțeles și nemulțumiri, iar aparatul de specialitate al Primăriei Timișoara a comunicat constant cu aceștia. 

Mai mult, tot în cursul zilei de duminică, Primăria Timișoara a publicat pe pagina dedicată informațiilor despre lupta cu boala COVID-19, respectiv (https://covid19.primariatm.ro/intrebari) o serie de 47 de întrebări frecvente și răspunsuri, venit în întâmpinarea timișorenilor care au neclarități în privința măsurilor instituite. 

Întrebarea nr. 23 este următoarea: „Se închid creșele?”. Iar răspunsul este „Da”. 

Pagina respectivă de „Întrebări frecvente despre carantină” a fost popularizată prin intermediul social media. 

De altfel, chiar ziarul www.tion.ro a scris despre această pagină a doua zi după lansarea ei, luni, 8 martie: https://www.tion.ro/stirile-judetului-timis/ce-e-voie-si-ce-nu-in-carantina-raspunde-primaria-timisoara-la-principalele-intrebari-1400776/

Drept urmare, considerăm afirmația din titlu „Fritz a reunit CLSU să închidă creșele în carantină, primăria a uitat să-i anunțe pe părinți” drept una malițioasă și eronată și vă rugăm să faceți corecturile de rigoare. 

Vă mulțumim

The post Drept la replică first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source