Donează sânge, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge!

La inițiativa Primarului Cristi Valentin Misăilă, Primăria Municipiului Focșani se alătură campaniei „Donează sânge, salvează o viață” de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, marcată an de an pe 14 iunie!
Astfel miercuri, 14 iunie 2023, mai mulți colegi din cadrul Primăriei Municipiului Focșani, Direcția de Asistență Socială Focșani, DDSP Focșani și din cadrul instituțiilor de cultură din subordine, vor merge la Centrul de Transfuzie Sanguină Focșani pentru a dona sânge.
Potrivit statisticilor, în România doar 2% din populație donează sânge, motiv pentru care spitalele se confruntă constant cu deficit de unități și preparate din sânge.
De aceea este foarte important să donăm sânge, mai ales că, din sângele donat doar de o singură persoană, se extrag elementele care pot salva viețile a trei pacienți.
Totodată însă, donarea de sânge are beneficii și pentru donator.
Printre acestea se numără: creșterea imunității, „reîmprospătarea” corpului, scăderea riscului de infarct și accident vascular cerebral, precum și o rată mai mică de cancer și de mortalitate decât a celor care nu donează sânge, cu condiția să aibă loc donări regulate, nu ocazionale.
Donați sânge, pentru că sângele înseamnă viață!

Biroul de Presă al Municipiului Focșani

Source