Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, instrument esențial atât în contextul titlului de Capitală Europeană a Culturii, cât și pentru sprijinirea sectorului cultural, afectat de pandemie, devine funcțional. Simona Fiț, consilier al primarului, a fost numită director interimar al Centrului, prin dispoziție a primarului Dominic Fritz.

Simona Fiț va deține această funcție până la ocuparea prin concurs a postului de director al Centrului de Proiecte; concursul este în derulare în momentul de față și se va finaliza în cursul lunii mai. Numirea unui director interimar, permisă de lege doar din rândul aparatului administrativ, este necesară pentru accelerarea pașilor privind operaționalizarea Centrului de Proiecte, în vederea lansării mai devreme decât în alți ani a apelurilor de finanțări nerambursabile.

În acest context, prioritar pentru oraș din punctul de vedere al apelurilor de finanțare nerambursabilă este domeniul culturii, atât sub aspectul impactului pandemiei asupra sectorului cultural local, cât și din perspectiva nevoii de a facilita dezvoltarea și consolidarea acestui sector până în 2023, anul în care Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.

În perioada imediat următoare, directorul interimar al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara va avea următoarele sarcini:

o  finalizarea procesului de consultare publică privind regulamentul de accesare a finanțărilor nerambursabile și a priorităților acestui prim apel printr-o ultimă discuție online cu sectorul cultural, care va avea loc în data de 21 aprilie

o  adoptarea Regulamentului privind finanțarea nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Timișoara a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale;

o  lansarea unui prim apel de programe, proiecte și acțiuni, cu termen de depunere de 30 de zile;

o  finalizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de director, contabil-șef, juridic, expert;

o  elaborarea  instrumentelor optime de finanțare a programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, inclusiv prin organizarea, în prima jumătate a lunii mai, a unei consultări cu sectorul cultural pe problematica specifică a finanțării acestui program.

Pentru înregistrarea participării la discuția online pe marginea regulamentului, ce va avea loc în data de miercuri, 21 aprilie, ora 17, prin platforma Zoom, vă rugăm să transmiteți un mesaj la [email protected].

Propunerea finală a Regulamentului pentru acest prim apel va fi făcută publică luni, 19 aprilie, la https://www.primariatm.ro/cultura/consultare-publica/

Direcția Comunicare-Relaționare

The post Director interimar la Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source