Cuprins

Descoperă Colmar, orașul basmelor

Colmar, un oraș situat în regiunea Alsacia, în nord-estul Franței, este cunoscut pentru arhitectura sa medievală, străzile sale înguste și pitorești, și pentru atmosfera sa romantică. Orașul este numit și „orașul basmelor” datorită arhitecturii sale unice și a atmosferei sale de poveste.

Istoricul orașului Colmar

Orașul Colmar are o istorie bogată și diversă, care datează încă din secolul al IX-lea. În Evul Mediu, orașul a fost un important centru comercial și cultural, fiind parte a Sfântului Imperiu Roman. În secolele XVI și XVII, orașul a fost afectat de războaiele religioase și de epidemii, dar a reușit să se refacă și să se dezvolte în continuare.

Locație și acces

Orașul Colmar este situat în regiunea Alsacia, în nord-estul Franței, la aproximativ 30 de kilometri de orașul Mulhouse și la 60 de kilometri de orașul Strasbourg. Orașul este accesibil prin intermediul aeroportului Basel-Mulhouse-Freiburg, care este situat la aproximativ 30 de kilometri de oraș.

Clima și vremea

Clima din Colmar este temperată, cu ierni reci și veri calde. Temperatura medie anuală este de aproximativ 10°C, iar cantitatea de precipitații este de aproximativ 700 mm pe an. Cel mai bun moment pentru a vizita orașul este în perioada mai-iunie și septembrie-octombrie, când vremea este plăcută și nu este prea aglomerat.

„Colmar este un oraș care te face să te simți ca într-un basm, cu străzile sale înguste și pitorești, și cu arhitectura sa medievală.”

Obiective turistice în Colmar

Colmar, orașul basmelor, este cunoscut pentru obiectivele sale turistice unice și fascinante. În acest capitol, vom explora cele mai importante atracții turistice din Colmar, care fac din acest oraș un loc deosebit de vizitat.

Casa Pfister

Casa Pfister este una dintre cele mai faimoase și mai vizitate atracții turistice din Colmar. Această casă istorică a fost construită în secolul al XVI-lea și este cunoscută pentru arhitectura sa unică și pentru istoria sa bogată. Casa Pfister a fost construită de Ludwig Scherer, un arhitect german, și a fost finalizată în 1537. Această casă este considerată una dintre cele mai frumoase și mai bine conservate clădiri din Colmar.

În interiorul casei, vizitatorii pot descoperi o colecție impresionantă de obiecte de artă și de mobilier din secolele XVI-XVIII. De asemenea, casa găzduiește și o expoziție permanentă dedicată istoriei orașului Colmar.

Biserica Dominică

Biserica Dominică este o altă atracție turistică importantă din Colmar. Această biserică a fost construită în secolul al XIII-lea și este cunoscută pentru arhitectura sa gotică și pentru istoria sa bogată. Biserica Dominică a fost construită de ordinul dominican și a fost finalizată în 1289.

În interiorul bisericii, vizitatorii pot descoperi o colecție impresionantă de opere de artă și de mobilier din secolele XIII-XV. De asemenea, biserica găzduiește și o expoziție permanentă dedicată istoriei ordinului dominican.

Podul Copiilor

Podul Copiilor este o altă atracție turistică importantă din Colmar. Acest pod a fost construit în secolul al XV-lea și este cunoscut pentru istoria sa bogată și pentru semnificația sa simbolică. Podul Copiilor a fost construit pentru a permite accesul la orașul vechi din Colmar și a fost finalizat în 1450.

În prezent, Podul Copiilor este un loc popular pentru fotografii și pentru vizitatorii care doresc să descopere istoria și cultura orașului Colmar.

„Colmar este un oraș care îți fură inima cu frumusețea sa arhitecturală și istorică.”

Intrebari/Raspunsuri: Mituri sau Realitate?

În acest capitol, vom răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre obiectivele turistice din Colmar.

 • Ce este Casa Pfister? Casa Pfister este o casă istorică din Colmar, construită în secolul al XVI-lea.
 • Ce este Biserica Dominică? Biserica Dominică este o biserică gotică din Colmar, construită în secolul al XIII-lea.
 • Ce este Podul Copiilor? Podul Copiilor este un pod istoric din Colmar, construit în secolul al XV-lea.

În acest capitol, am explorat cele mai importante atracții turistice din Colmar, care fac din acest oraș un loc deosebit de vizitat. În continuare, vom explora muzeele și galeriile din Colmar.

Muzee și galerii în Colmar

Colmar, orașul basmelor, este cunoscut pentru bogăția sa culturală și istorică, și una dintre cele mai bune modalități de a descoperi această bogăție este prin vizitarea muzeelor și galeriilor sale. În acest capitol, vom explora principalele muzee și galerii din Colmar, care oferă o perspectivă asupra istoriei, artei și culturii locale.

Muzeul Unterlinden

Muzeul Unterlinden este unul dintre cele mai importante muzee din Colmar, și este situat într-un fost convent dominican din secolul al XIII-lea. Muzeul adăpostește o colecție impresionantă de artefacte și opere de artă, inclusiv picturi, sculpturi și obiecte de artă decorative. Una dintre cele mai faimoase piese din colecția muzeului este „Isenheim Altarpiece”, o operă de artă gotică din secolul al XVI-lea, creată de artistul german Matthias Grünewald.

În plus față de colecția sa permanentă, Muzeul Unterlinden găzduiește și expoziții temporare, care prezintă diverse aspecte ale istoriei și culturii locale. Vizitatorii pot descoperi, de asemenea, o serie de evenimente și activități, cum ar fi ateliere de creație și concerte.

Galeria Bartholdi

Galeria Bartholdi este dedicată vieții și operei lui Frédéric Auguste Bartholdi, sculptorul francez care a creat Statuia Libertății. Galeria este situată în casa natală a lui Bartholdi și prezintă o colecție de sculpturi, desene și documente care ilustrează viața și cariera artistului.

Vizitatorii pot descoperi, de asemenea, o serie de obiecte personale și mementouri care au aparținut lui Bartholdi, cum ar fi instrumente de sculptură și documente personale. Galeria oferă, de asemenea, o perspectivă asupra istoriei și semnificației Statuii Libertății, unul dintre cele mai faimoase monumente din lume.

Muzeul de Istorie Naturală

Muzeul de Istorie Naturală din Colmar este unul dintre cele mai vechi și mai importante muzee de istorie naturală din Franța. Muzeul a fost fondat în 1859 și are o colecție impresionantă de specimene de plante și animale, inclusiv fosile, minerale și roci.

Vizitatorii pot descoperi, de asemenea, o serie de expoziții temporare care prezintă diverse aspecte ale științei și naturii. Muzeul oferă, de asemenea, o serie de evenimente și activități, cum ar fi ateliere de creație și excursii în natură.

 • Muzeul Unterlinden: unul dintre cele mai importante muzee din Colmar, cu o colecție impresionantă de artefacte și opere de artă.
 • Galeria Bartholdi: dedicată vieții și operei lui Frédéric Auguste Bartholdi, sculptorul francez care a creat Statuia Libertății.
 • Muzeul de Istorie Naturală: unul dintre cele mai vechi și mai importante muzee de istorie naturală din Franța, cu o colecție impresionantă de specimene de plante și animale.

„Arta și cultura sunt esențiale pentru înțelegerea istoriei și a identității unui oraș. Muzeele și galeriile din Colmar oferă o perspectivă asupra bogăției culturale și istorice a orașului.”

Evenimente și festivaluri în Colmar

Colmar, orașul basmelor, este cunoscut pentru evenimentele și festivalurile sale unice și diverse, care atrag vizitatori din toată lumea. În acest capitol, vom explora evenimentele și festivalurile care au loc în Colmar, de la festivaluri de muzică și film până la târguri de Crăciun și evenimente culinare.

Festivalul de Muzică din Colmar

Festivalul de Muzică din Colmar este un eveniment anual care are loc în luna iulie și august. Acest festival adună artiști și muzicieni din toată lumea pentru a prezenta concerte și spectacole de muzică clasică, jazz și folk. Festivalul este organizat în colaborare cu instituții culturale și muzicale locale și internaționale.

 • Programul festivalului include concerte și spectacole de muzică clasică, jazz și folk, precum și evenimente speciale și masterclass-uri.
 • Artiștii invitați sunt selectați din întreaga lume și includ nume cunoscute în lumea muzicală.
 • Locațiile festivalului includ locuri istorice și moderne din Colmar, cum ar fi Biserica Dominică și Teatrul Municipal.

Festivalul de Film din Colmar

Festivalul de Film din Colmar este un eveniment anual care are loc în luna octombrie. Acest festival prezintă filme noi și clasice, precum și evenimente speciale și întâlniri cu regizori și actori.

 • Programul festivalului include proiecții de filme noi și clasice, precum și evenimente speciale și întâlniri cu regizori și actori.
 • Filmele selectate sunt alese din întreaga lume și includ filme de ficțiune, documentare și filme de animație.
 • Locațiile festivalului includ cinematografe și locuri istorice din Colmar, cum ar fi Cinematograful Municipal și Castelul Kaysersberg.

Târgul de Crăciun din Colmar

Târgul de Crăciun din Colmar este un eveniment anual care are loc în luna decembrie. Acest târg adună meșteșugari și comercianți locali pentru a prezenta produse și suveniruri de Crăciun.

 • Produsele și suvenirurile includ obiecte de artizanat, decorațiuni de Crăciun, produse alimentare și băuturi locale.
 • Evenimentele speciale includ concerte de Crăciun, spectacole de dans și evenimente pentru copii.
 • Locațiile târgului includ locuri istorice și moderne din Colmar, cum ar fi Piața Mare și Place des Dominicains.

„Colmar, orașul basmelor, este un loc magic în timpul evenimentelor și festivalurilor sale. Vizitatorii pot să se bucure de muzică, film, gastronomie și shopping într-un oraș care este plin de istorie și cultură.”

Gastronomie și shopping în Colmar

Gastronomia și shopping-ul sunt două aspecte importante ale experienței turistice în Colmar. Orașul oferă o gamă variată de specialități culinare locale, vinuri și produse locale, care pot fi descoperite în timpul unei vizite. În acest capitol, vom explora în detaliu gastronomia și shopping-ul în Colmar, oferindu-vă o imagine completă a ceea ce aveți de așteptat.

Specialități culinare locale

Colmar este cunoscut pentru specialitățile sale culinare locale, care sunt influențate de cultura alsaciană și franceză. Unele dintre cele mai populare specialități culinare locale includ:

 • Tarte flambée, o tartă cu smântână, ceapă și șuncă
 • Baeckeoffe, un fel de mâncare cu carne de vită, porc și oaie, gătită într-un sos de vin
 • Kugelhopf, un desert tradițional alsacian, făcut dintr-un amestec de făină, zahăr și ouă
 • Tarte aux fruits, o tartă cu fructe, făcută cu fructe proaspete și zahăr

Aceste specialități culinare locale pot fi găsite în restaurantele și cafenelele din Colmar, unde puteți să le încercați și să vă bucurați de atmosfera locală.

Vinurile din Alsacia

Vinurile din Alsacia sunt cunoscute pentru calitatea și diversitatea lor. Regiunea Alsacia este cunoscută pentru producția de vinuri albe, în special Riesling și Gewürztraminer. Vinurile din Alsacia sunt apreciate pentru aroma și gustul lor fin, care se potrivesc perfect cu specialitățile culinare locale.

Unele dintre cele mai populare vinuri din Alsacia includ:

 • Riesling, un vin alb, cunoscut pentru aroma și gustul său fin
 • Gewürztraminer, un vin alb, cunoscut pentru aroma și gustul său picant
 • Pinot Gris, un vin alb, cunoscut pentru aroma și gustul său fin

Vinurile din Alsacia pot fi degustate în restaurantele și vinăriile din Colmar, unde puteți să le încercați și să vă bucurați de atmosfera locală.

Cumpărături și suveniruri

Colmar este un oraș ideal pentru cumpărături și suveniruri. Orașul oferă o gamă variată de magazine și buticuri, unde puteți să găsiți suveniruri și produse locale.

Unele dintre cele mai populare suveniruri și produse locale includ:

 • Produse de ceramică, cum ar fi vase, farfurii și alte obiecte decorative
 • Țesături și broderii, cum ar fi șaluri, eșarfe și alte obiecte de îmbrăcăminte
 • Produse alimentare locale, cum ar fi miere, gemuri și alte produse alimentare

În Colmar, puteți să găsiți și magazine de suveniruri, unde puteți să cumpărați suveniruri și produse locale.

5 Puncte Cheie

 • Specialități culinare locale, cum ar fi tarte flambée și baeckeoffe
 • Vinurile din Alsacia, cum ar fi Riesling și Gewürztraminer
 • Cumpărături și suveniruri, cum ar fi produse de ceramică și țesături
 • Restaurante și cafenele, unde puteți să încercați specialitățile culinare locale
 • Atmosfera locală, care vă permite să vă bucurați de experiența turistică în Colmar