În perioada 10-12 mai 2019 o delegație a Primăriei Orașului Băile Govora a participat la manifestările prilejuite de deschiderea sezonului balnear 2019 în stațiunea Jesenik din Republica Cehă. Din delegația română au făcut parte: dl. Mihai Mateescu – primarul orașului Băile Govora; dl. Florinel Trușcă – viceprimarul orașului Băile Govora; dl. Mihai Mecu – consilier IT, proiecte și programe în cadrul Primăriei orașului Băile Govora și dl. Marian Radu – inspector în cadrul compartimentului administrarea domeniului public și privat din Primăria orașului Băile Govora.

Vizita e avut loc ca urmare a invitației adresate de dna Zdeňka Blišťanová – primarul orașului Jesenik și face parte din programul de relații de colaborare și cooperare internațională pe care cele două administrații publice locale l-au discutat cu prilejul primei vizite în Jesenik din anul 2016.

La acest eveniment au participat, de asemenea, parteneri ai Primăriei din Jesenik din orașele: Bojnice (Slovacia), Nysa (Polonia), Kapuvár (Ungaria) și Neuburg an der Donau (Germania) cu care administrația publică locală cehă desfășoară relații de cooperare și colaborare de aproape 20 de ani.

Sărbătoarea deschiderii sezonului spa în Jeseník are loc, de obicei, în fiecare an, la jumătatea lunii mai. Un program de divertisment este pregătit în fiecare an de Primăria din Jeseník și Priessnitz Spa.

Inițial, lunile de primăvară, și nu doar în stațiunile balneare, au fost dedicate curățării fântânilor, care stau la baza hidroterapiei unice Priessnitz. Tradiția curățării a fost transferată simbolic în timp, pentru a sărbători deschiderea sezonului spa.

În contextul celor două zile am purtat discuții cu privire la oportunități de încheiere de acorduri de colaborare între administrațiile publice locale din Jesenik, Bojnice și Nysa, dar și facilitarea unor întrevederi și discuții între principalii operatori de turism din cele două stațiuni balneare Jesenik, respectiv Băile Govora.

Urmează ca anul acesta, în luna august, la Băile Govora, în cadrul unei întâlniri oficiale între cele două administrații publice să trasăm liniile principale de colaborare în domeniile educației și turismului, așa cum am concluzionat în discuțiile purtate cu oficialii din Jesenik: Zdeňka Blišťanová – primarul orașului Jesenik; Václav Urban – viceprimarul orașului Jesenik; Tomáš Vlaszlo – viceprimarul orașului Jesenik; Martina Kroupová – Responsabil pentru parteneriate și relații internaționale Primăria Jesenik; Tibor Macik – Director operațiuni alimentație publică și catering Priessnitz Spa; Lukas Morav – Consiliul local Jesenik; Martina Seidlerová – Consilier local și profesor de limba engleză.

Dorim să mulțumim pe această cale gazdelor din Jesenik pentru tot efortul depus și pentru momentele deosebite oferite pentru care îi asigurăm de toată considerația noastră. În același timp suntem onorați că am participat la acest eveniment important pentru comunitatea din Jesenik. Suntem, de asemenea, bucuroși că am întâlnit omeni din locuri minunate, din alte stațiuni balneare din Europa, cu care, sperăm să colaborăm în viitor.

O galerie foto a evenimentului este disponibilă aici.

Source