Încercarea conducerii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea de a politiza, încă o dată, subiectul centrelor de vaccinare din Municipiul Focșani, reprezintă o dovadă de rea credință a celor care sunt responsabili de organizarea acestor centre.
Este regretabil că DSP Vrancea acuză Primăria de lipsă de implicare în identificarea unui centru de vaccinare pe raza Municipiului Focșani când, în fapt, singurii care s-au arătat inflexibili în a găsi o soluție sunt exact cei care astăzi arată cu degetul. În nenumărate rânduri, Primarul Municipiului Focșani a dorit să pună la dispoziția Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea Centrul de Practică de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani sau săli de sport aparținând școlilor din oraș, în vederea organizării unor centre de vaccinare.
Din păcate, directorul adjunct al instituției, medicul epidemiolog Janina Lazăr, a refuzat acest lucru, explicând în ședințele publice de la Prefectura Vrancea că utilizarea anexelor școlare pentru vaccinare este interzisă.
Astăzi vedem că sala de sport din Suraia, comuna natală a medicului epidemiolog Janina Lazăr, a devenit centru de vaccinare și pentru vaccinul Pfizer BioNTech, nu doar pentru Moderna. Așadar, focșănenii vor trebui, de acum înainte, să se deplaseze în această localitate pentru vaccinare, la o distanță de 19 kilometri, în condițiile în care existau multe alte alternative de a organiza un astfel de centru la Focșani.
Pe această cale, Primarul Municipiului Focșani își arată, încă o dată, disponibilitatea de a pune la dispoziție spațiile necesare în vederea realizării unui nou centru de vaccinare în Focșani.

Biroul de presă al Municipiului Focșani

Source