Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit în ședința extraordinară de vineri să se mențină carantina pentru încă șapte zile în Municipiul Sibiu, orașul Cisnădie, precum și în localitățile  Șelimbăr și Mârșa.

Conform noii dispoziții,  circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere pentru deplasarea în interes profesional, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesara adeverința eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinței, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activității profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea.

Față de hotărârile anterioare s-a stabilit ca:

–       În zilele de sâmbătă și duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale (magazinele de bricolaj nu își vor suspenda activitatea)

–       Legitimația de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării.

–       În data de 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor precum și a exercitării votului.

Textul complet al Hotărârilor nr. 96, 97, 98 și 99, modelul pentru Declarația pe propria răspundere, modelul de declarație pentru tranzitarea localităților carantinate precum și modelul de adeverință de la angajator, se publică pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență.

( https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/ )

Source