Condiții la nivel european pentru tratamentul copiilor în alte 3 secții ale Spitalului „Louis Țurcanu”. Contractul pentru ultimele lucrări a fost semnat

Copiii care sunt tratați la Spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara vor beneficia de condiții mult îmbunătățite în secțiile de chirurgie, neonatologie – prematuri, precum și laboratorul de pneumoftiziologie. Primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru lucrările suplimentare necesare pentru finalizarea Corpului B al spitalului în care aceste secții vor funcționa.

Datorită duratei lungi pentru realizare investiției, proiectul tehnic inițial a fost reactualizat pentru conformitate cu reglementările și tehnologiile care au apărut între timp. Lucrările suplimentare sunt necesare pentru a putea finaliza și pune în funcțiune, până în 2024, clădirea nouă de spital. Mai este necesară achiziția de aparatură medicală specializată, care va face obiectul unei licitații separate.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproape 5.916.306,25 milioane de lei, fără TVA și durata de implementare este de 5 luni.

Extinderea Corpului B a început în 2014, structura este realizată, iar clădirea este prevăzută cu sisteme smart de iluminare și încălzire. În această clădire nouă vor funcționa U.P.U (Unitate de Primire Urgenţe), o policlinică, laboratoarele de analize și secţiile de Radiologie, chirurgie, ATI, prematuri. În noul corp vor fi amenajate spații pentru mame, astfel încât acestea să poată rămâne, în condiții de confort, alături de copiii lor aflați în tratament. 

Serviciul Comunicare

The post Condiții la nivel european pentru tratamentul copiilor în alte 3 secții ale Spitalului „Louis Țurcanu”. Contractul pentru ultimele lucrări a fost semnat first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source