Cel mai frumos eveniment al toamnei culturale s-a petrecut la finalul săptămânii trecute la Comarnic. „Concert la Castel” a fost numele evenimentului organizat în premieră pe 24 Septembrie de Primăria Comarnic în parteneriat cu Asociația „Georgian Design&Artiștii”, lângă Castelul Bibescu de la Posada, într-un cadru de basm și istorie pură.

Spectacolul a avut ca invitate speciale trei artiste extrem de talentate, care au oferit publicului spectator un concert live foarte apreciat. Paula Seling, Mădălina Coca & Band și Agatha Toma au susținut recitaluri pentru publicul comărnicean, într-un fusion de muzică pop, clasică și latino-americană, ca parte a unui proiect demarat în 2019 de Asociația organizatoare, condusă de d-na Constanța Rădoi. Evenimentul a fost deschis de Corala „Martha Bibescu” din Comarnic, condusă de prof. Florian Bârsan, iar pe scena de la castel a urcat și un tânăr cuplu de 

dansatori profesioniști: Denisa Leancu și Ștefan Ciucu, de la Clubul de Dans sportiv Dance Fever, finaliști ca Campionatul Național al României, care ne-au încântat privirile printre acorduri de muzică latino și clasică. 

Este pentru prima oară când îndrăgita interpretă Paula Seling vine la Comarnic să încânte publicul spectator, iar momentul susținut de aceasta a fost unul cu adevărat excepțional. Cu o tehnică și o muzicalitate ireproșabile, artista a stârnit ropote de aplauze și elogii din partea publicului. Nici Mădălina Coca, finalistă la Vocea României, nu s-a lăsat mai prejos și a transpus pe scena de la castel atmosfera show-rilor pariziene, printr-un program în limba franceză presărat cu piese originale ale artistei.  Spectacolul „Concert la Castel” a început și s-a încheiat cu interpretările muzicale ale frumoasei Agatha Toma. Ploieșteanca de 26 de ani, câștigătoare a concursului Miss România în 2014, ne-a încântat cu piese din repertoriul pop românesc și international.

Prezent la concert pentru a întâmpina artiștii și publicul deopotrivă, primarul orașului Comarnic, Sorin Popa, a declarat că un astfel de moment de cultură era mai mult decât necesar după perioada grea de pandemie, și s-a declarat încrezător că oamenii vor îmbrățișa cu bucurie și apreciere gestul autorităților de a le oferi momente pentru suflet.

În ciuda frigului, zeci de persoane au asistat vineri la acest spectacol realizat în premieră și și-au manifestat bucuria față de organizarea acestuia în curtea unei clădiri din patrimoniul istoric și cultural al României.  Evenimentul „Concert la Castel” a luat naștere ca parte a unui proiect mai amplu intitulat „Cultura la Castel”, conceput de primăria Comarnic pe termen lung și menit să plaseze orașul nostru pe harta culturală națională cu evenimente anuale de calitate.

Alina Bunghez

Source