Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este sărbătorită anual în data de 03 decembrie. Cu această ocazie, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, prin Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, în colaborare cu Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități “Podul Lung”, organizează o campanie de sensibilizare a membrilor comunității cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități, sub forma unui eveniment cu titlul: ”Aripile nevăzute ale creației – dualismul persoanelor cu dizabilități: autor versus spectator”.

Evenimentul va avea loc în data de 04 decembrie 2023, începând cu ora 10:00, locație: Casa Tineretului, strada Arieș, nr.19, Timișoara.

Programul va cuprinde următoarele activități:

  • – Expoziție artă plastică (tablouri, sculpturi, creații materiale, ș.a.);
  • – Ateliere creație (modelare lut, pictură);
  • – Mesaje ”Dincolo de bariere” ale copiilor cu dizabilități, însoțiti/susținuți de către personalul Centrului Podul Lung;
  • – Prezentare de carte despre egalitatea de șanse, despre iubire necondiționată și ființe necuvântătoare, pasiuni, ”Nu (de-aia) sunt o inspirație”, autor Alex Szöllö, lecturare fragmente, sesiune întrebări – răspunsuri.

În cadrul evenimentului, persoanele cu dizabilități prezente vor fi implicate în acțiuni practice/ateliere hand-made desfășurate sub îndrumarea personalului de specialitate al Complexului de Servicii pentru Persoane Adulte cu Dizabilități și a colaboratorilor externi.

Invităm toți membrii comunității să participe la acest eveniment deschis publicului larg.

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara

The post Comunicat privind Campania de informare ”Aripile nevăzute ale creației – dualismul persoanelor cu dizabilități: autor versus spectator” first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source