Consiliul Județean Timiș ridică la Periam un număr de trei locuințe sociale protejate și un centru de zi. Acestea vor fi finalizate peste un an, iar existența acestor unități va da o șansă în plus beneficiarilor, dar și o mai bună acceptare a acestora în comunitate.

Liderul CJ Timiș, Alin Nica, a vizitat Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Periam. ”Am găsit interes real pentru socializarea și integrarea beneficiarilor în comunitate, spune Nica, el amintind și principala problemă cu care se confruntă acest sector din domeniul social: lipsa de personal specializat.

În ultimii ani, calitatea serviciilor sociale a crescut, chiar dacă angajații din sistem se confruntă cu dificultăți. Resursa umană e tot mai greu de găsit, iar pentru îndeplinirea cerinţelor de igienă, siguranţă, accesibilitate, funcţionalitate şi confort ale beneficiarilor e nevoie de investiții constante în infrastructură socială și de sănătate”.

Tot în Periam, peste drum de centrul vizitat, CJT construiește trei locuințe protejate și un centru de zi care voi fi finalizate peste aproximativ un an de zile.

”Copiii și adulții care depind de serviciile sociale merită respect, iar vulnerabilitatea lor ar trebui să trezească în oameni compasiune și dorința de a ajuta. Dincolo de condițiile de trai și hrana decentă, beneficiarii acestor centre simt nevoia de a fi văzuți și acceptați de comunitate, astfel că, gesturile noastre mărunte, de natură umană, pot însemna enorm pentru ei”, a mai spus Nica.

Articol preluat: DeBanat.ro

The post CJ Timiș continuă la Periam investițiile pentru ridicarea unor locuințe sociale protejate și a unui centru de zi appeared first on U.A.T Comuna Periam.

Source