Luni, 15 februarie 2021, Primarul Cristi Valentin Misăilă a prezentat în cadrul unei conferințe de presă Centrul de vaccinare anti-COVID, amenajat în cadrul Dispensarului din Cartierul Sud.
Centrul a fost amenajat de Primăria Municipiului Focșani și Direcția de Asistență Socială Focșani, care are de altfel și responsabilitatea în ceea ce privește asigurarea resursei umane necesare, precum și administrarea din punct de vedere logistic, astfel încât procesul de vaccinare să se desfășoare în cele mai bune condiții.
În momentul de față, în cadrul centrului sunt 4 medici, 4 asistenți și 4 registratori, cu care au fost încheiate contracte de prestări servicii pe perioada campaniei de vaccinare. Programul de lucru al Centrului este de luni până duminică, de la ora 8.00 până la ora 20.00 . În prezent, numărul maxim de vaccinări pe zi este de 60, în prima zi înscriindu-se 56 de focșăneni. Până la orele amiezii, 30 dintre aceștia se prezentaseră deja pentru vaccinare.
În ultimele zile însă, alti 6 doctori și 55 de asistenți au depus cereri pentru colaborare cu Centrul de vaccinare, în afara programului lor de lucru și în funcție de disponibilitate. Ulterior, în măsura în care numărul cadrelor medicale o va permite, ne dorim ca numărul programărilor pentru vaccinare să fie dublat.
Facem precizarea că imunizarea se face cu Vaccinul AstraZeneca, recomandat pentru grupa de vârstă 18-55 de ani. Fiecare persoană va fi vaccinată în două etape, la interval de 60 de zile.
Dispensarul din Sud a fost reabilitat și dotat de Primăria Municipiului Focșani pe parcursul anului 2020. Reabilitarea și dotarea Dispensarului Sud, dar și a curții acestuia, a reprezentat o investiție de aproximativ 1,1 milioane lei.

Biroul de presă

Source