CASA DE CULTURĂ, ÎNTRE TEATRU, TANGO ȘI INIMI

  1. LIRA ON STAGE · „Eu, tu, noi și mine”

Vă povesteam că, la începutul lui martie, actorul Ionuț Pîrvulescu a pornit într-o minunată aventură, alături de adolescenții timișoreni dornici să se cunoască mai bine prin teatru. Ionuț i-a învățat etapele pe care el le-a parcurs deja. A încercat să dea mai departe ce a învățat în cei 23 de ani de când face meseria de actor, care cuprinde toate meseriile.

Dacă a reușit sau nu, a descoperit publicul prezent, aseară, la Sala Lira, unde a avut loc premiera spectacolului „EU, TU, NOI și mine” – un spectacol despre liceeni și cu liceeni, despre viața lor cotidiană, despre obstacole, colegialitate, performanță, și… îndrăgosteală în cea mai pură formă, realizat sub coordonarea lui Ionuț Pîrvulescu.

„Dacă sărim o etapă din viața noastră, din nepăsare, sau dacă ne credem atotștiutori, o să avem neplăcuta surpriză mai târziu, când o să dăm cu capul de uși închise în nas pentru un lucru pe care noi acum îl credem insignifiant. Încercați să urcați până la etajul 10 pe scări, nu cu liftul, și o să vedeți cât de bogați o să fiți când o să ajungeți la etajul 10. Numai că, până să mergeți pe scări sau să apăsați butonul liftului, este necesar și obligatoriu ca blocul să aibă fundație solidă.”

„Drumul către personaj este mai frumos când e mai greu și cu multe provocări.”

„E ușor să chem personajul la mine, dar e mult mai plăcut să mă duc eu la el și să îl descopăr.”

„Pentru asta este nevoie de disciplină, răbdare, atenție, concentrare, sacrificiu, credință, iubire, pasiune și multă perseverență. Și nu mă refer numai în teatru… ci în orice meserie pe care o veți alege.”

Asta spune Ionuț.

„Pentru mine, orele de teatru la început erau o mică frică, dar cu fiecare etapă am început să îmi doresc să vin și să-mi înfrâng această frică din ce în ce mai mult, iar acum nu aș putea să-mi imaginez ziua de miercuri fără acest curs…”

David Stoichescu, cursant

  • · 24-25 iunie · SALA LIRA

24-25 iunie                    Workshop vocal de tango cu Giacomo Medici, bariton la Opera din Milano

                                      Sunt așteptați studenți ai Facultăților de Muzică și Teatru, precum și artiști ai instituțiilor culturale.

                                      Workshop-ul este gratuit, iar participarea poate fi activă sau pasivă. Înscrieri, pe mail ([email protected]) și la telefon 0256-498214. Locurile sunt limitate.

25 iunie, ora 18:00           Concert

The Tango Orchestra & Giacomo Medici

  • FESTIVALUL INIMILOR. CONFERINȚĂ DE PRESĂ

După doi ani de pauză pandemică, Festivalul Inimilor însuflețește din nou Parcul Rozelor, în perioada 6-10 iulie. 30 de ansambluri, din 11 țări, de pe 3 continente vor participa la sărbătoarea coregrafiei folclorice mondiale.

Pentru a povesti despre toate acestea, vă invităm la o conferință de presă joi, 23 iunie, ora 11, la Sala Lira, a Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.

Evident, pentru detalii și pentru orice informații complementare vă stăm la dispoziție pe pagina de Facebook a Casei de Cultură, unde se pot face și rezervări pentru fiecare eveniment. De asemenea, ne puteți contacta la telefon 0256-498214 sau pe mail [email protected].

Vă așteptăm la noi cu brațele deschise!

The post CASA DE CULTURĂ, ÎNTRE TEATRU, TANGO ȘI INIMI first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source