Campanie sterilizare animale

Aproape 80 de animale au fost sterilizate gratuit, sâmbătă, la Comarnic

 Sâmbătă, pe 5 noiembrie 2022, Asociația „Hope for Romanian Strays” a organizat, în colaborare cu Primăria Comarnic, o nouă acțiune de castrare gratuită a animalelor cu stăpân din localitate. Campania s-a desfășurat între orele 09.00-15.00, la centrul SMURD din zona pieței Comarnic, și a avut ca scop prevenirea înmulțirii necontrolate și reducerea numărului de animale nedorite și abandonate ulterior pe stradă sau în adăposturile supraaglomerate.

Asociația caritabilă, care de 10 ani luptă pentru protecția animalelor din România, a realizat până acum nu mai puțin de 12 campanii de sterilizare gratuită în orașul nostru, campanii în urma cărora au fost castrate 648 de animale cu stăpân: câini și pisici.

Acțiunile anterioare au fost de succes, iar campania de sâmbăta trecută nu a făcut excepție. Zeci de persoane din Comarnic au venit cu patrupedele lor la castrat și au așteptat apoi, răbdătoare, ca acestea să își revină din operație și să poată fi luate, în siguranță, acasă. Întreaga acțiune a fost organizată voluntar și fără cusur de Asociația „Hope for Romanian Strays”, prin fondatoarea organizației, d-na Aniela Ghiță, în colaborare cu autoritățile locale, iar la finalul zilei 79 de animăluțe au fost sterilizate.

Din echipa de medici veterinari care și-au dedicat ziua de sâmbătă acestei cauze nobile au făcut parte dr. Bratu Eduard și dr. Popescu Patricia (chirurgie), precum și dr. Petre Cristina (anestezie și postoperator).

Cum solicitările venite din partea locuitorilor orașului Comarnic au fost numeroase, cel mai probabil noi astfel de campanii vor fi organizate în localitatea noastră în lunile ce urmează. Membrii Asociației ”Hope for Romanian Strays” anunță și alte acțiuni de acest gen, incluzând castrări gratuite în adăposturi, în clinici sau chiar în comunitățile din Prahova (pentru câini și pisici cu stăpân, cu programare).

Toate aceste acțiuni sunt gratuite pentru proprietarii de animale, însă campaniile nu s-ar putea realiza fără donațiile tuturor celor care vor să susțină această cauză și să ofere o viață mai bună animalelor cu stăpân sau celor părăsite în adăposturi.

Prin urmare, vă rugăm să donați, în măsura posibilității, în conturile Asociației, pe care le găsiți pe pagina lor web: www.hopeforstrays.com, precum și pe site-urile de socializare, căutând „Hope4Strays”.

Source