Campania „TIMIȘOARA COLECTEAZĂ, ECOARENA PREMIAZĂ!” încheiată cu succes în Timișoara!

În perioada 7 martie – 5 iunie a avut loc o acțiune de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în Timișoara cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător, organizată de Primăria Municipiului Timișoara și EcoArena, cu sprijinul OIREP Eco Positive. Parteneri în campanie au fost ADID Timiș, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” , Palatul Copiilor Timișoara, Recycle International, Ghipoconcept și Asociația Casus. Scopul campaniei a fost de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil.

                În urma acțiunii din Timișoara, aproximativ 36000 de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate selectiv și trimise la reciclare. Timișorenii s-au debarasat corect de aparatele electrice apelând TelVerde 0800 444 800 sau 0751 302 120 – serviciul gratuit de preluare de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție a deșeurilor electrice – sau completând formularul de comandă online disponibil pe site-ul www.colecteaza.ro.

36 dintre participanții din Timișoara au fost norocoșii câștigători ai premiilor puse în joc la tombola organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător.

În perioada evenimentului, aproximativ 500 de cetățeni au apelat TelVerde 0800 444 800 pentru informații despre acțiunea de informare și colectare a DEEE desfășurată cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice în Timișoara.

Cetățenii care nu au participat la această acțiune de colectare și vor să scape de deșeurile electrice din casă sau de la birou, pot apela pentru preluare GRATUITĂ:

  • Zilnic, între orele 9.00-17.00 la numărul 0751.302.120 prin SMS (tarif normal) sau pe WhatsApp (cu menționarea numelui și adresei deponentului).
  • De luni până vineri, între orele 9.00-17.00 la TelVerde 0800.444.800 (gratuit).
  • Permanent prin formularul de comandă on-line de pe www.ecoarena.ro/timisoara/

Conform procedurii de funcționare a serviciului, după ce ați făcut o comandă la TelVerde 0800 444 800, veți fi contactat de operatorul autorizat de colectare. Împreună veți stabili ziua şi intervalul orar în care va avea loc ridicarea deşeurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de 3 zile lucrătoare, din ziua următoare înregistrării unei comenzi în call-center. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare. TelVerde 0800 444 800 este un număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice. Acestea au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe http://www.colecteaza.ro și pe http://www.facebook.com/ColecteazaRo.

The post Campania „TIMIȘOARA COLECTEAZĂ, ECOARENA PREMIAZĂ!” încheiată cu succes în Timișoara! first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source