Cea de-a treia ediție a Festivalului ecvestru „Botezul Cailor”, organizat la Comarnic de Bobotează, pe 6 Ianuarie 2022, a fost un real succes.  Zeci de cai au fost botezați de preoți, în cursul dimineții, la Biserica „Sf. Gheorghe” din cartierul Poiana Comarnic, pentru a fi sănătoși și puternici tot restul anului. Alaiul de atelaje hipo s-a îndreptat apoi către zona Prund, pe malul râului Prahova, unde s-a desfășurat, pe parcursul întregii zile, mult-așteptata competiție a cabalinelor.    

Aproape o mie de persoane au luat parte la evenimentul inițiat de Asociația Crescătorilor de Animale Comarnic și susținut de Primăria orașului, cu scopul de a

promova tradițiile zonei și de a aduce laolaltă iubitorii de animale din toată țara.  Iar numărul participanților din alte județe a fost unul deloc neglijabil. Aceștia au venit cu cele mai frumoase și puternice cabaline, chiar și de la sute de kilometri distanță, pentru a le înscrie la concursurile de tracțiune și frumusețe. Peste 80 de cai au fost înscriși în competiție la categoriile simplu și perechi, iar câștigătorii au plecat acasă cu diplome, cupe și premii în bani. Au fost încurajați de pe margine de sute de persoane, care au însuflețit atmosfera neobișnuit de călduroasă pentru o zi de Bobotează. 

Festivalul a inclus anul acesta și expoziții de oi și câini de pază, organizate de crescătorii locali de animale, exemplare premiate de asemenea la categorii precum cel mai frumos berbec sau cel mai frumos exemplar canin – mascul și femelă.

Pentru că ediția din 2022 s-a dovedit a fi un succes, grație numărui mare de participanți veniți din toată țara și a frumuseții concursului, organizatorii – Asociația Crescătorilor de Animale împreună cu Primăria Comarnic – anunță că vor să ducă tradiția mai departe în fiecare an și să realizeze acest eveniment în fiecare lună ianuarie.

 

Alina Bunghez

Source