În fiecare an, pe data de 25 martie sărbătorim, la Muzeul Țării Oașului, Art Bunavestire, un eveniment care a devenit mai mult decât o tradiție, a devenit o parte din sufletul comunității noastre.

Am marcat a 38-a ediție a acestui eveniment extraordinar, care aduce în fiecare an culoare, lumină și inspirație în viețile noastre. Este o zi de sărbătoare, o zi în care arta și cultura se împletesc într-un mod unic, reflectând bogăția și diversitatea comunității noastre.

Felicităm în mnod special grupul de artiști care dau continuitate evenimentului:

Susana Ardelean, Adrian Vasile Chira, Laura Ghinea, Dorel Petrehuș, Corneliu Pop, Ioan Pop Vereta și Ioan Pop-Prilog, fiecare aducând în fața noastră viziuni unica și inedite prin operele lor.

Îi felicităm, alături de organizatori, pe toți artiștii expozanți pentru frumusețea operelor expuse, pentru expresivitatea artistică, pentru perseverență și pentru moștenirea culturală pe care o lăsăm an de an Negreștiului și Țării Oașului: Ilie Bostan, Gheorghe Dican, Gabriela Drinceanu, Sabin Drinceanu, Sabina Drinceanu, Maxim Dumitraș, Petru Lucaci, Alexandru Siminic, Alexandrina Siminic.

Echipa curatorială a acestei ediții a fost formată din Dorel Petrehuș și Ioan Pop Prilog, iar cronica a fost semnată de Vasile Duda, istoric de artă.

Pentru noi, Art Bunavestire nu este doar o expoziție; este o afirmare a identității noastre culturale, un moment în care să ne reamintim că, indiferent de provocările pe care le întâmpinăm, arta și cultura sunt farurile care ne ghidează. Ele ne oferă speranță, ne inspiră și ne aduc împreună, consolidând legăturile care fac din comunitatea noastră un loc atât de special.

De asemenea, ne exprimăm recunoștința față de toți cei implicați în realizarea acestei ediții a expoziției Art Bunavestire: Muzeul Țării Oașului, Primăria Negrești-Oaș, Asociația Artistică Art Bunavestire, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Casa Orășenească de Cultură și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Negrești-Oaș. Această sinergie a fost cheia succesului evenimentului și a reafirmat angajamentul nostru comun față de promovarea și susținerea culturii și artei.

Source