Luni, 14 martie 2022, începe autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) care presupune, în premieră pentru România, două aspecte distincte:

  • autorecenzarea online
  • autorecenzarea online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse.

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în 2 pași:

pasul unu:  persoana accesează PLATFORMA DE AUTORECENZARE și completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte;

pasul doi:  persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Autorecenzarea este disponibilă populației, în perioada 14 martie-15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.)

Autorecenzarea online și cea asistată este prima parte a recensământului populației. Autorecenzare asitată  și   va putea face  la Primăria Negrești-Oaș în spațiile special amenajate  în perioada 14 martie – 15 mai   în Corpul A și la Muzeul Țării Oașului. Mai multe informații la sediul primăriei sau la numărul de telefon 0261/854845, interior 106.

Cea de a doua etapă a recensământului se va desfășura în perioada 16 mai – 17 iulie când recenzorii vor vizita locuinţele şi persoanele care nu sau auto-recenzat şi vor colecta   datele din chestionar cu ajutorul tabletelor.

Întregul proces al colectării datelor se va desfășura cu asigurarea confidențialității și protecției totale a informațiilor.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro.

 

Source