Primăria Municipiului Timișoara a câștigat în primă instanță împotriva reprezentanților bazei „No Name” asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

SOLDADO SRL a cerut în 22 mai 2023 suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, care impune măsurile de demolare. Ieri, 13 iunie 2023, Tribunalul Timiș a respins cererea reclamanților.

No Name ocupă un teren aparținând domeniului public, în suprafață de 6.552mp, cu o valoare estimată de 2,6 milioane de euro. Pentru acest teren nu există contract de concesiune cu Primăria Timișoara, iar construcțiile ridicate aici de firmă nu au autorizație de construire. Activitățile comerciale se desfășoară fără autorizație de funcționare și nu există autorizație ISU.

La sfârșitul lunii aprilie, primarul Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare în 7 cazuri în care firme ocupă ilegal terenuri publice. Una dintre aceste dispoziții se referă la No Name. Atunci, primarul Timișoarei declara: ”Mă aștept ca aceste dispoziții să fie contestate în instanță, dar legea e foarte clară. Dacă construiești ilegal pe domeniul public, nu există variantă de a intra în legalitate. Acțiunea primăriei este și un semnal de susținere transmis antreprenorilor cinstiți, care și-au construit afacerile legal și au dus o luptă inegală cu concurența neloială a celor care au luat cu japca terenul timișorenilor și au făcut averi”.

Vă reamintim că Primăria Timișoara a început în 2022 o analiză a situației terenurilor de pe malul Begăi și zona Stadion, pentru a elucida situațiile bizare raportate de-a lungul timpului despre proprietatea acestora. În urma unui proces minuțios de documentare a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, evaluați la 22 de milioane de euro, care aparțin domeniului public al municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal de decenii de diverse firme care au deschise localuri pe terenul Primăriei.

La finalul lunii mai, Primăria Timișoara a câștigat în primă instanță și împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public. „Terasa Boss” ocupă o suprafață de 6.425mp cu o valoare estimată este de 2,6 milioane euro. Aici există o clădire a orașului care nu este intabulată, în jurul căreia au fost ridicate construcții noi fără contract de concesiune, fără autorizație de construire, iar activitatea desfășurată aici este realizată fără autorizație de funcționare ori autorizație ISU.

Pe terenurile ocupate abuziv, Primăria Municipiului Timișoara are în plan amenajarea unui Coridor de Agrement Urban Bega, cu zone verzi, terenuri de sport, zone de relaxare.

Serviciul Comunicare

The post Al doilea câștig în instanță în lupta primarului Dominic Fritz pentru a recupera 55.000 mp de terenuri, domeniu public al orașului, ocupate ilegal first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source