Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, anunță că a prins în bugetul pe anul 2022 bani pentru studiile tehnice și consultanță pentru realizarea unui parc fotovoltaic de mari dimensiuni în localitate.

”Avem la dispoziție un teren unde putem realizat această investiție. Noi ne-am gândit în principiu să cesionăm acest teren, vorbesc de aproximativ 157 de hectare, pentru o societate care să construiască un parc fotovoltaic, însă din analiza documentațiilor am stabilit că ar fi mult mai profitabil pentru localitate ca acest parc să fie realizat de către administrația locală”, explică primarul Marius Grecu.

El spune că a luat legătura cu mai multe firme de consultanță și există posibilitatea deschiderii unui dosar de finanțare cu bani europeni.

”Sunt firme de consultanță care realizează astfel de demersuri, care pornesc de la întocmirea documentelor solicitate de către forurile europene, până la crearea cererilor de finanțare, și rapoarte. Noi am luat deja legătura cu o astfel de firmă, urmează să vedem în ce ritm se vor desfășura progresele pe acest proiect, însă ar fi un pas foarte important pentru localitate în vederea energiei regenerabile, a optimizărilor costurilor de întreținere și nu în ultimul rând a veniturilor”, a mai spus primarul Marius Grecu.