Campania de vaccinare împotriva Covid-19 a început în data de 27 decembrie 2020. Primul român vaccinat a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală la Institutul Matei Balș din București. Tot pe 27 decembrie a început campania de vaccinare și în județul nostru, printre primii vaccinați fiind managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, medicul ATI Florin Roșu.

Ce este de reținut:

  • Vaccinarea nu este obligatorie, este voluntară. Tocmai de aceea este important să ne informăm din surse sigure și verificate!
  • Vaccinarea este gratuită!
  • Vaccinarea se face de către personal medical, calificat.
  • Vaccinarea se face în condiții de maximă siguranță!

Pentru că în mediul on-line se vehiculează foarte multe informații, mai mult sau mai puțin adevărate, vă oferim câteva surse de unde să vă luați informații verificate și validate de specialiști. Pentru acest lucru a fost creată platforma #ROVACCINARE unde sunt puse la dispoziției informații despre tipurile de vaccinuri disponibile sau în lucru, despre strategia națională de vaccinare, top 10 informații sigure, top 10 informații înșelătoare, ghiduri de comunicare, precum și alte resurse. Platforma poate fi accesată aici.

Pentru informații suplimentare despre Covid-19, tratamente și vaccinuri poate fi accesată si pagina Agenției Europene de Medicină aici. (pagină în limba engleză)

Cei interesați să consulte Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România o pot consulta pe platforma #ROVACCINARE – sau o pot descăraca aici.

Source