Titlul de „Cetățean de Onoare” reprezintă cea mai înaltă distincție civică acordată de Consiliul Local Iernut. Personalități din domeniul literaturii, artei, istoriei, se regăsesc pe lista deschisă în anul 1996, la prima ediție a Zilelor Orașului Iernut, cu Ion Vlasiu, sculptor, pictor, scriitor cunoscut. Aici găsim pe  cel ce a descoperit celebrele tablițe de la Tărtăria, arheologul Nicolae Vlassa, născut la Iernut dar și numele profesorului Mircea Muthu, al scriitorului Cornel Călugăru, alături de personalități ale sportului, teologiei și învățământului iernuțean.

Completăm lista personalităților iernuțene cu numele care face deja parte din patrimoniul cultural național și universal – Balázs F. Attila, scriitor, traducător, editor, academician, tradus în 29 de limbi,   recompensat cu peste 35 de premii în ţară și străinătate printre care marele premiu Lucian Blaga, Premiul Opera Omnia Tudor Arghezi, Premio Internationale Camaiore, Premiul Suwon, Poetul anului în Korea, Premiul Academiei Europene de Ştiinţă, Litere și Artă, Premiul I.E. Torouţiu, Premiul Traian T. Coșovei și altele.

Ceremonia se va desfășura în incinta Primăriei Orașului Iernut, în sala de ședințe, vineri 24 mai 2024, începând cu ora 14.00 când  poetul, însoțit de redactorul șef al revistei „Contemporanul ” – doamna Aura Christi, va susține o sesiune de lectură publică.

Vă invităm să îl onorați cum se cuvine, să vi-l asumați ca și concetățean, răspunzând astfel sentimentelor pe care omul de cultură Balázs Attila le are pentru locurile natale.

Afis Lectura publica 24 Mai 2024 ora 14

Source