❇️Ținând cont de opiniile vehiculate în mass-media și în mediul online ce au ca subiect măsurile suplimentare ce vor fi aplicate la nivel național pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 pe baza Hotărârii nr. 52/2020 adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), dorim să facem următoarea precizare:
PIAȚA AGROALIMENTARĂ DIN ADJUD NU SE VA ÎNCHIDE, FIIND O PIAȚĂ CE ÎȘI DESFĂȘOARĂ ACTIVITATEA ÎNTR-UN SPAȚIU DESCHIS!
ℹ️Conform art. 7, alin. (1) al hotărârii mai sus menționate, se propune suspendarea activității doar a piețelor agroalimentare aflate în SPAȚII ÎNCHISE iar alin. (2) al aceluiași articol prevede că activitatea piețelor agroalimentare poate fi organizată (reorganizată, unde este cazul) în zone publice deschise, care beneficiază de o ventilare corespunzătoare, cu respectarea normelor de protecție sanitară specifice (purtarea obligatorie a măștii de protecție, acoperirea mărfurilor expuse la vânzare, crearea unor circuite distincte pentru intrarea și ieșirea din incinta pieței, etc.).
?Ținând cont de cele specificate mai sus, menționăm faptul că supermarketurile nu se închid deoarece dețin sisteme performante ce asigură ventilarea aerului în incintă.
?Hotărârea nr. 52/05.11.2020 adoptată de CNSU poate fi consultată aici ➡️ https://adjud.ro/…/document-2020-11-6-24400521-0-hotarare-c…

Source