Rate this post

ANUNȚ PUBLIC nr. 4
Primăria Municipiul Rădăuți, județul Suceava
Data anunțului: 09.09.2024

ELABORAREA /ACTUALIZAREA ÎN FORMAT GIS A DOCUMENTELOR DE AMENAJARE A TERITORIULUI ȘI DE PLANIFICARE URBANĂ
Municipiul Rădăuți, județul Suceava

Având în vedere Ordinul nr. 2701/30.12.2010 al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului pentru aprobarea Metodologiei de informare și consultare a publicului, cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului și de urbanism, se face cunoscută publicului etapa de documentare și elaborare a studiilor de fundamentare, pentru elaborarea documentației de urbanism „Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană”, municipiul Rădăuți, județul Suceava.

DEZBATERE PUBLICĂ!

Primăria Municipiul Rădăuți, invită publicul interesat (elevi, cadre didactice) să participe la dezbaterea publică din data de 17.09.2024, începând cu ora 10:00, în sala mare din cadrul Bibliotecii Municipale “Tudor Flondor”, strada Piața Unirii nr. 67

Argumentare: Planul urbanistic general are atât caracter director şi strategic, cât şi caracter de reglementare şi reprezintă principalul instrument de planificare operațională, constituind baza legală pentru realizarea programelor şi acțiunilor de dezvoltare. Fiecare unitate administrativ-teritorială trebuie să își actualizeze la maximum 10 ani Planul urbanistic general în funcție de evoluția previzibilă a factorilor sociali, geografici, economici, culturali şi a necesităților locale.

Inițiator: Primăria Municipiului Rădăuți, județul Suceava

Conform Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului, art. 46 alin (4) „Planul urbanistic general se elaborează în baza strategiei de dezvoltare a localității şi se corelează cu bugetul şi programele de investiții publice ale localității, în vederea implementării prevederilor obiectivelor de utilitate publică”.

Responsabilitatea informării și consultării publicului revine:
 PRIMĂRIA MUNICIPIULUI RĂDĂUȚI, județul Suceava
 Compartiment Urbanism/Direcția arhitectului șef: Cernețchi O. M. Remus
 Adresa: Strada: Piața Unirii Nr. 2; Județul: Suceava; Cod Postal: 725400,
 telefon: (+40) 0230-561.140; (+40) 0230-561.017;
 e-mail: [email protected]

Etapele preconizate pentru consultarea publicului până la aprobarea planului sunt:
 Implicarea publicului în etapa de documentare și elaborare a studiilor de fundamentare;
 Implicarea publicului în etapa elaborării propunerilor;
 Implicarea publicului în etapa aprobării documentației de urbanism P.U.G., conform prevederilor Legii nr. 52/2003 și a Legii nr. 544/2001;
 Implicarea publicului în monitorizarea implementării documentației de urbanism P.U.G. conform Legii nr. 544/2001.

Source