Primăria orașului Pantelimon anunță că termenul pentru plata taxelor și impozitelor locale, fără a se percepe obligații accesorii.

Scadența pentru a doua tranșă a impozitelor și taxelor locale pentru persoanele fizice și juridice este data de 30 septembrie. Dacă plata se efectuează inainte de data scadenta, nu se vor percepe penalități de intarziere, penalităti de nedeclarare, dobanzi și alte obligații de plată accesorii.

Primăria orașului Pantelimon a pus la dispoziția cetățenilor mai multe modalități de plată a impozitelor și taxelor locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice, astfel:

  • plata în numerar sau cu cardul, prin POS, la casieria din cadrul primăriei: strada Sfântul Gheorghe nr. 32
  • plata prin Ordin de Plata sau transfer bancar
  • plata prin intermediul platformei www.ghiseul.ro.

Primăria Pantelimon acordă sprijin cetățenilor prin HCL 160/19.08.2020, unde s-a hotărât ca cetățenii să poată plăti taxele și impozitele de bază, fără a se percepe accesorii, până la data de 31.01.2022 pentru impozitele și taxele a căror scadență s-a împlinit la 30.03.2021. Această scutire de la plata accesoriilor se obține completând în prealabil cererea de anulare și plătind impozitul de bază.

Obligațiile accesorii reprezintă categoria de taxe ce provine din penalități de întârziere, penalități de nedeclarare, dobânzi de întârziere, obligații bugetare pentru care s-a împlinit termenul de plată, ori alte obligații de plată individualizate în titluri executorii emise potrivit legii și existente în evidența organului fiscal local.

Source