104 baloane tricolore pentru 104 ani de la Marea Unire

Consiliul Local al Tinerilor, împreună cu Primăria Municipiului Focșani, va marca Ziua Națională a României prin proiectul intitulat „104 baloane tricolore pentru 104 ani de la Marea Unire”.
Scopul proiectului tinerilor focșăneni este de a promova patriotismul, așa cum îl percep liceenii zilelor noastre chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.
Un număr de 104 liceeni vor forma, din baloane umplute cu heliu, tricolorul pe treptele Monumentului Unirii – Obeliscul din Focșani după care, în timpul manifestărilor organizate pentru a marca Ziua Națională a României cele 104 baloane tricolore vor fi înălțate spre cer pe versurile Imnului „Deșteaptă-te române!”
Bianca-Maria Răcoșanu, Primarul Tinerilor, cea care a avut această idee, consideră că fiecare român are o urmă de patriotism, mai mare sau mai mic, transmis de la stramoșii săi care au strigat din toata inima: „Trăiască România Dodoloață!”.
Cu această ocazie, liceenii din cadrul Consiliului Local al Tinerilor îi invită pe cetățenii Municipiului Focșani să se alăture acțiunii lor și să-și exprime dragostea față de țară, prin înălțarea către cer a altor baloane tricolore cu heliu.
Ziua Națională și baloanele colorate în roșu, galben și albastru care vor umple cerul, vor da fiecărui focșănean ocazia de a fi mândru că este român!

Biroul de Presă al Municipiului Focșani

Source