?Spitalul Municipal Adjud are, din această săptămână, un nou manager în persoana domnului Adrian Boicu, medic primar în specialitatea ortopedie-traumatologie și colonel medic în rezervă.
?Acesta a fost numit ast─âzi ├«n func╚Ťie prin dispozi╚Ťia domnului Florin Nechifor, primarul municipiului Adjud, ├«n urma concursului organizat ├«n data de 14 februarie ╚Öi a semnat, ├«ntr-un cadru oficial, contractul de management pentru o perioad─â de 4 ani.
?Printre principalele obiective ale noului manager al Spitalului Municipal Adjud se reg─âsesc transformarea acestuia ├«n spital de urgen╚Ť─â, reorganizarea structurii spitalice╚Öti ╚Öi modificarea organigramei acestuia pentru a veni ├«n ├«nt├ómpinarea cererii de servicii medicale prin ├«nfiin╚Ťarea de noi specialit─â╚Ťi, cre╚Öterea siguran╚Ťei pacientului ╚Öi a complexit─â╚Ťii actului medical, reabilitarea blocului operator ╚Öi a sec╚Ťiilor spitalului, unit─â╚Ťii de primiri urgen╚Ťe ╚Öi implementarea sistemului de telemedicin─â .
?ÔÇŁNu g─âsesc ├«nc─â un r─âspuns la ├«ntrebarea de ce Spitalul Municipal Adjud nu este deja spital de urgen╚Ť─â! Pacien╚Ťii din Adjud trebuie s─â beneficieze de acest gen de servicii c├ót mai aproape de domiciliu pentru a nu mai fi transfera╚Ťi la unitatea din Foc╚Öani atunci c├ónd se afl─â ├«n situa╚Ťii care le pun via╚Ťa ├«n pericol. Orice minut conteaz─â pentru un pacient aflat ├«n stare critic─â ╚Öi cele mai apropiate unit─â╚Ťi de urgen╚Ť─â se situeaz─â, fiecare, la o distan╚Ť─â de cca. 45kmÔÇŁ, precizeaz─â domnul Adrian Boicu.
?Pe l├óng─â transformarea spitalului adjudean ├«ntr-o unitate de primiri urgen╚Ťe, noul manager mai are un obiectiv pe termen foarte scurt, anume ob╚Ťinerea acredit─ârii ciclul II din partea Autorit─â╚Ťii Na╚Ťionale de Management al Calit─â╚Ťii ├«n S─ân─âtate pentru Spitalul Municipal Adjud. Aceast─â acreditare presupune, printre altele, oferirea de servicii medicale de calitate superioar─â ╚Öi ob╚Ťinerea unor fonduri mai mari de la Casa de Asigur─âri de S─ân─âtate.
?ÔÇŁCompeten╚Ťele ╚Öi experien╚Ťa medical─â ╚Öi managerial─â ale domnului colonel ├«n rezerv─â medic Adrian Boicu au fost principalele argumente care au convins comisia de concurs c─â acesta este persoana care va transforma Spitalul Municipal Adjud ├«ntr-o unitate medical─â care va oferi servicii medicale de calitate superioar─â adjudenilor. ├Änc─â din primele discu╚Ťii purtate s─âpt─âm├óna aceasta cu dumnealui, ├«n care mi-a ├«mp─ârt─â╚Öit detalii ale viziunii sale asupra spitalului nostru dar ╚Öi ale modului ├«n care va realiza toate obiectivele propuse ├«n proiectul de management, am constatat c─â Adjudul a c├ó╚Ötigat un om cu un caracter deosebit, cu o voin╚Ť─â extraordinar─â, un manager cu argumente valide, capabil s─â men╚Ťin─â echilibrul ├«ntr-un colectiv, un adev─ârat profesionist care ├«╚Öi asum─â cu o putere de caracter impresionant─â aceast─â misiune dificil─â. ├Äi doresc succes ╚Öi ├«l asigur de tot sprijinul administra╚Ťiei locale ├«n viitoarele proiecte de dezvoltare ╚Öi modernizareÔÇŁ, a sus╚Ťinut Florin Nechifor, primarul municipiului.
Ôä╣´ŞĆColonelul medic ├«n rezerv─â Adrian Boicu a absolvit Facultatea de Medicin─â General─â din cadrul Universitat─â╚Ťii de Medicin─â ╚Öi Farmacie ÔÇŁCarol DavilaÔÇŁ ├«n 1995. ├Än 2002 a fost confirmat medic militar specialist ├«n ortopedie traumatologie ╚Öi a ├«nceput cariera la Spitalul Militar de Urgen╚Ť─â ÔÇŁDr. Alexandru PopescuÔÇŁ din Foc╚Öani. Din anul 2009 este medic primar ortopedie ╚Öi traumatologie ╚Öi a ocupat func╚Ťiile de ╚Öef compartiment ortopedie ╚Öi traumatologie, ╚Öef ambulatoriu de specialitate, ╚Öef serviciu opera╚Ťional ├«n serviciul medicin─â opera╚Ťional─â la Spitalul Militar de Urgen╚Ť─â din Foc╚Öani. ├Än perioada ianuarie 2016 ÔÇô octombrie 2019 a fost director medical ╚Öi comandant (manager) al Spitalului Militar de Urgen╚Ť─â ÔÇŁdr. Aristide SerfiotiÔÇŁ din Gala╚Ťi, unde a avut realiz─âri deosebite.
Ôä╣´ŞĆDe-a lungul carierei, colonelul medic Adrian Boicu a primit distinc╚Ťiile: Semnul Onorific ÔÇŁ├Än serviciul PatrieiÔÇŁ pentru 15, 20 ╚Öi 25 de ani de activitate, ÔÇŁEmblema de Onoare a Medicinei MilitareÔÇŁ ╚Öi titlul onorific de ÔÇŁMilitar VeteranÔÇŁ ca urmare a misiunii efectuate ├«n teatrele de opera╚Ťiuni din Afganistan.

Source