Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, este celebrată în fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului, mare sărbătoare creștină, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere. Astfel, anul acesta, Ziua Eroilor este sărbătorită la 25 mai, în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

În 25 mai 2023, la ora 13.00, la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureș va avea loc o ceremonie militară și una religioasă. Participă reprezentanți ai Parlamentului României, ai Prefecturii și Consiliului Județean Mureș, ai Garnizoanei Târgu Mureș, ai Primăriei și Consiliului Local Iernut care vor depune coroane de flori și la monumentul închinat eroului Mr. (P.M.) Tiberius-Marcel Petre din Iernut.

De asemenea, reprezentanții Primăriei și al Consiliului Local Iernut vor aduce omagii eroilor și vor depune flori și la monumentele din Sălcud, Deag, Lechința.

Source