Unirea Principatelor în Focșani, Oraș al Unirii

Aniversarea a 163 ani de la Unirea Principatelor Române este un prilej de bucurie în Focșani, orașul Unirii.
Pe parcursul întregii zile, Primăria Municipiului Focșani și instituțiile de cultură din subordine au pregătit momente cultural-artistice menite să evoce, așa cum facem an de an, însemnătatea zilei de 24 Ianuarie 1859.
Fiind zi de mare sărbătoare, dimineață vă invităm să participați la slujba oficiată la Catedrala „Sfânta Parascheva” Focșani de către IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.
De la ora 12.00, în Piața Unirii din Municipiul Focșani va avea loc un ceremonial militar, organizat în conformitate cu normele sanitare în vigoare.
De la ora 16.30, actorii Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” și artiștii Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei” vor susține la Sala Balada un spectacol istoric evocator, urmând ca seara să se termine la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” din Focșani cu un concert de tradiție, de muzică clasică, a Orchestrei de Cameră „Unirea”, condusă în acest an de către talentatul și inegalabilul dirijor Daniel Jinga.

8.00 – 11.50 – Te Deum, oficiat de IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei la Catedrala „Sfânta Parascheva” Focșani;
12.00 – 13.00 – Ceremonial Militar, Piața Unirii din Municipiul Focșani;
13.00 – 14.00 – Inaugurarea noului sediu al Liceului de Arte „Gh. Tattarescu” din Municipiul Focșani;
16.30 – 17.45- Focșani, Oraș al Unirii – Spectacol istoric evocator organizat cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Sala Balada din Focșani;
18.00 – 19.30 – Unirea face muzica! Concert tradițional al Orchestrei de Cameră „Unirea”, Dirijor Daniel Jinga, la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” din Focșani.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source