Primăria Municipiului Timișoara are în derulare o campanie de trecere a cablurilor aeriene de transmisii date/voce în subteran.

În cadrul acestor lucrări de eliminare a cablurilor din spațiul aerian, primăria a programat dezafectarea cablurilor de pe trei artere principale: Calea Aradului, Calea Sever Bocu și Calea Circumvalațiunii.

Operatorii rețelelor de transmisii de date-voce au participat la numeroase ședințe în care s-a discutat despre obligația lor de trecere în subteran a rețelelor care le aparțin. În prezent, firmele au primit notificări, prin care li se solicită să ia măsuri de îndepărtare a cablurilor de pe cele trei artere până la data de 1 iulie 2021.  După această dată, cei care nu se conformează vor fi amendați și, în caz că nici după aplicarea amenzilor nu se va interveni, se vor lua măsurile necesare de către Primăria Municipiului Timișoara, urmând ca firmele să suporte cheltuielile.

În ultimele două săptămâni au fost dați jos de pe stâlpi 12 kilometri de cabluri de pe 200 de străzi și bulevarde din Timișoara, după o perioadă de negocieri și notificări.

Toate proiectele noi de investiții ale primăriei pentru drumuri includ obligatoriu și canalizația subterană pentru rețelele de date/voce.

Direcţia Generală drumuri, poduri, parcaje şi reţele de utilităţi

The post Termen pentru cablurile de pe Aradului, Sever Bocu și Circumvalațiunii first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source