Creditele rapide oferite de IFN-uri nu sunt intotdeauna o alternativa buna la creditele bancare. Dar daca alta varianta de creditare nu avem si ne informam suficient de bine inainte, putem apela la un credit IFN cand avem nevoie urgenta de bani.

Cand sunt creditele rapide o alternativa de luat in considerare?

-Cand dorim o suma mica de bani pe care o putem inapoia cand luam salariul. Aceasta ar fi cea mai indicata situatie cand sa apelam la o institutie financiara nebancara. Daca vom inapoia banii in mai putin de 30 de zile atunci vom beneficia de o dobanda foarte buna, astfel incat putem face un imprumut mai rentabil decat daca am imprumuta de la banca. Doar sa alegem IFN-ul potrivit.

-Atunci cand avem nevoie urgent de o suma mica de bani si nu o putem imprumuta din alta parte. De exemplu, s-a spart o teava si trebuie neaparat sa o reparam. Sau s-a spart un geam sau usa de la intrare si nu avem bani sa o inlocuim pana nu luam salariul.

-Cand aparem cu datorii la ANAF. Daca vrem credit fara verificare ANAF atunci trebuie sa ne orientam catre un IFN, fiindca bancile nu acorda imprumuturi in astfel de conditii.

-Atunci cand apare o problema de sanatate ce necesita interventie imediata.

-Creditele de la IFN-uri reprezinta o solutie si atunci cand avem alt credit bancar in curs iar bancile traditionale nu ne pot oferi imprumuturi, chiar daca dispunem de un venit care sa le acopere fara probleme.

-Cand avem istoric negativ in Biroul de Credit. Un istoric negativ ne va limita mult accesul la imprumuturi. Astfel, daca vrem credit cu istoric negativ trebuie sa apelam la IFN-uri.

Cand sa NU apelam la credite rapide de la IFN-uri?

-Daca dorim sa imprumutam bani doar pentru a merge intr-o vacanta, atunci creditele de la IFN nu reprezinta o solutie. Din moment ce nu poti merge in vacanta fiindca nu ai strans nici un ban inseamna ca nu este pentru tine acea vacanta.

-Daca dorim sa cumparam o masina, creditele rapide nu sunt o solutie! Vom ajunge sa platim pe masina mai mult decat face de fapt.

-Cand vrem sa cumparam haine, accesorii sau alte lucruri care nu sunt o urgenta.

Concluzie

Orice cheltuiala care nu reprezinta o urgenta ar trebui sa o suportam altfel, nu facand imprumuturi rapide.

IFN urile care acorda credit cu istoric negativ sau credit fara verificare ANAF sunt o solutie pentru rau platnici. Dar si in acest caz ar trebui sa se aplice regulile de mai sus astfel incat sa nu ne facem datorii pe lucruri care nu merita.

Ideal ar fi sa cheltuim doar ceea ce avem. Facand credite pentru a ne satisface nevoi neesentiale inseana, de fapt, ca avem un stil de viata pe care nu ni-l permitem. Si ajungem sa platim pentru acele nevoi mai mult decat ar plati o persoana care nu face credit.