Recital muzică de cameră la Deva – TRIO PETRE

 

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, vă invită marți, 30 martie 2021, la un recital de muzică de cameră.

Recitalul va avea loc în sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” Deva, la ora 18:00 și va fi susținut de membrii TRIO PETRE: violonista Luminitza Petre, Adrian Vasile – violă și Horațiu Ludușan– violoncel.

În program:

  • W. A. MOZART – Divertisment pentru trio de coarde în mi bemol K.563
  • G. ENESCU – Aubade” Cântec de dimineață
  • G. ROSSINI – Uvertura la Opera „Bărbierul din Sevilla”
  • A. PIAZOLLA (Astor Panteleon Piazolla) – Libertango

Trio-ul de coarde PETRE a luat ființă în anul 2020, prima întâlnire a muzicienilor fiind la Sala Radio București în februarie, cu ocazia Concertului Orchestrei de Cameră Radio.

Au urmat concerte în țară: Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, Palatul Culturii Ploiești, la aniversarea a 250 de ani a compozitorului Ludwing van Beethoven, la Goethe Institut București cu ocazia Concertului de Anul Nou și la Filarmonica Banatul din Timișoara.

În vara  acestui an, TRIO PETRE are planificat un turneu în Germania, la Heidelberg, Stuttgart, Lienzingen și Berlin.

Instrumentele Trio-ului PETRE sunt foarte valoroase.

Luminitza Petre cântă pe vioara Matteo Gofriller – Veneția  1690 (Matteo Gofriller a fost coleg cu Antonio Stradivari, la clasa Maestrului lutier neegalat Antonio – Hieronimus Amati), Adrian Vasile cântă pe viola Bernd Hiller, realizată la Leipzig, iar Horațiu Ludușan, cântă pe un violoncel, capodoperă începută de Maestrul lutier clujean Dumitru Fărcaș înainte de trecerea în eternitate, desăvârșită de renumitul Maestru lutier Silvian Rusu, „Transilvanius”, la București.

Intrarea la spectacolul de la Deva se va face pe bază de invitație.

Invitațiile se pot ridica zilnic între orele 10:00-15:00, de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Concertul se va desfășura cu respectarea măsurilor instituite la nivel național, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva

AFISUL SPECTACOLULUI  >>

Source