Parteneriat pentru învățământul dual și profesional în învățământul devean

Am semnat astăzi, la sediul Primăriei Municipiului Deva, un acord de parteneriat pentru proiectul ,,Școală și carieră – Fii meseriaș”.
Este vorba despre un parteneriat între instituții publice și agenți economici pentru susținerea învățământului profesional și dual în școlile din municipiul Deva.

Obiectivul acestui parteneriat este dezvoltarea unui centru de formare profesională în municipiul Deva, în care să se realizeze corelarea ofertei educaţionale cu cerinţele pieței muncii, pentru a veni în întâmpinarea tinerilor ce doresc o carieră profesională atractivă, la ei acasă.

Tot în cadrul acestui proiect, în anul școlar 2021-2022 va fi cuprinsă în planul de școlarizare pentru clasa a IX-a la învățământul dual, în domeniul mecanic, calificarea elevilor ca mecanic echipamente hidraulice și pneumatice dar și alte clase solicitate de operatorii economici.

Parteneri în acest proiect sunt Primăria Municipiului Deva, Instituția Prefectului Județul Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Liceul Tehnologic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva, Camera de Comerț și Industrie Hunedoara și SC CTS România SA Deva (entitate care face parte din Grupul francez Dedienne Multiplasturgy care este unul dintre primii specialiștii europeni în proiectarea și fabricarea pieselor tehnice de înaltă performanță din materiale plastice și compozite, care înlocuiesc piesele din metal).

După derularea primului an școlar din acest proiect, părțile semnatare intenționează includerea în acest acord de parteneriat și a altor unități de învățământ profesional și tehnic din municipiul Deva, precum și agenți economici care să susțină formarea profesională a elevilor.

Investiția în dezvoltarea resurselor umane contribuie la creșterea calității locurilor de muncă din municipiul nostru.

Nicolae-Florin OANCEA
Primarul Municipiului Deva

#SusținemEducația

Source