Orașul Cuvintelor – spectacol de teatru la Deva

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural Drăgan Muntean” Deva vă invită duminică, 10 octombrie 2021, de la ora 18:00, la spectacolul Orașul Cuvintelor, de Matei Vișniec, susținut de trupa de teatru Proscenium.

Spectacolul va avea loc în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

      Odată cu desfășurarea săptămânală a cursului intitulat „teatrul – ca disciplină de viață”, tinerii interpreți au construit un spectacol dedicat cuvântului, ca element primordial al comunicării și ca materie primă a actului scenic. Pornind de la textele semnate de Matei Vișniec, cuprinse în volumul „Cabaretul cuvintelor”, trupa de elevi condusă de regizorul Mihai Lungeanu a dat viață unui scenariu cu personaje-cuvinte, intitulat Orașul Cuvintelor.

Într-un spațiu locuit de poveștile cuvintelor alese spre interpretare, descoperim că noi înșine suntem atât cuvinte, cât și povești. Legăturile dintre noi sunt de fapt emoțiile, amintirile, visele, muzicile, dialogurile și meditațiile de fiecare zi. O șansă de a ne descoperi răspunsurile nerostite la întrebările neformulate, cu delicatețe sau cu profunzime, cu poftă de joc și cu maturitate culturală, într-un spectacol inedit, oferit de trupa de teatru Proscenium.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Intrarea la eveniment se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile.

Invitațiile se pot ridica de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00, de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Accesul este permis doar cu mască de protecție.

Minorii care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani sunt exceptați de la prezentarea documentelor.

       Spectacolul se va desfășura cu respectarea măsurilor instituite la nivel național, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Source