,,Marșul Meseriașilor”, o acțiune de succes!

Am participat astăzi la ,,Marșul Meseriașilor”, o acțiune organizată în cadrul proiectului ,,Școală și carieră – Fii meseriaș”, proiect în care Primăria Municipiului Deva este partener din martie 2021.

Este vorba despre un parteneriat între instituții publice și agenți economici pentru susținerea învățământului profesional și dual în școlile din municipiul Deva.

Obiectivul acestui parteneriat este dezvoltarea unui centru de formare profesională în municipiul Deva, în care să se realizeze corelarea ofertei educaţionale cu cerinţele pieței muncii, pentru a veni în întâmpinarea tinerilor ce doresc o carieră profesională atractivă, la ei acasă.

La evenimentul de astăzi au participat patru licee devene: Liceul Tehnologic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu”, Liceul Tehnologic ,,Transilvania”, Liceul Tehnologic ,,Grigore Moisil” și Liceul Teoretic ,,Teglas Gabor”.

 Evenimentul s-a încheiat cu o masă rotundă care a avut loc la sediul Primăriei Deva, unde am discutat teme legate de importanţa învăţământului profesional şi tehnic, a meseriilor şi meseriaşilor din zonă.

La discuții au fost prezenți: Prefectul Județului Hunedoara, Călin Petru Marian, Inspectorul Școlar General al ISJ Hunedoara, Ilie Pârvan, directori, profesori și elevi ai liceelor cu profil tehnic din orașul nostru și reprezentanți ai agenților economici.

Mă bucură faptul că numărul elevilor care au ales să se califice într-o meserie în liceele cu profil tehnic a crescut foarte mult. Acest lucru se datorează și agenților economici care au oferit facilități elevilor: bursă profesională, transport gratuit de la școală la sediul firmelor unde se derulează stadiul de practică etc.

Administrația publică locală susține învățământul profesional și tehnic în școlile din municipiul nostru. Dorim să le asigurăm elevilor toate condițiile necesare pentru a rămâne să profeseze acasă, la Deva.

Administrația publică locală va sprijini orice agent economic și investitor care dorește să se implice în pregătirea și calificarea elevilor de la școlile cu profil tehnic din municipiul nostru, în meserii în care piața muncii este deficitară.

O vorbă din popor spune că ,,Meseria este brățară de aur”.

Cu toții trebuie să fim mândri și să îi susținem pe elevii noștri care au ales ,,meserii de aur”.

Orice meserie făcută cu pasiune este un pas spre dezvoltarea comunității și societății noastre.

Felicitări tuturor!

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

Source