Luni începe distribuirea produselor alimentare, tranșa a doua!

Primăria Municipiului Deva, prin Direcția de Asistență Socială Deva începe, luni, 22 februarie 2021, distribuirea produselor alimentare, tranșa a doua, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

Produsele alimentare vor fi distribuite la „Cantina Socială” din Deva (str. Titu Maiorescu, nr. 24), zilnic, de luni până joi, între orele 9:00-15:00.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2020, beneficiarii pachetelor cu produse alimentare sunt:

– persoanele care beneficiază de ajutor social

– persoanele care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei

– persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață (victime ale calamităților, persoane dependente etc.), în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și cele care locuiesc în așezăminte informale.

La ridicarea produselor alimentare, beneficiarii vor prezenta actul de identitate (original și copie) și copie după certificatul de încadrare în grad de handicap (dacă este cazul).

Fiecare pachet conține 12 produse alimentare, astfel:

-făină albă de grâu (pungă de 1 kg) – 5 buc.

-mălai (pungă de 1 kg) – 4 buc.

-paste făinoase (pungă de 400 g) – 2 buc.

-ulei (sticlă din plastic de 1 litru) – 4 buc.

-zahăr (pungă de 1 kg.) – 2 buc.

-orez (pungă de 1 kg.) – 4 buc.

-conservă carne de vită (cutie metalică de 300 g) – 5 buc.

-conservă carne de porc (cutie metalică de 300 g) – 3 buc.

-conservă pateu de ficat de porc (cutie metalică de 200 g) – 5 buc.

-compot de fructe (borcan sticlă/cutie metalică de 720 ml) – 2 buc.

-gem de fructe (360 g) – 1 buc.

-gem de fructe dietetic (360 g) – 1 buc.

Potrivit legii, persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de produse alimentare aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării.

Persoanele care se prezintă să ridice produsele alimentare au obligația să respecte măsurile instituite la nivel național, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 (purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței de siguranță etc.) și să se supună unui triaj epidemiologic, efectuat la intrarea în spațiul de distribuire a produselor.

Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0254.218.030 și 0737.036.003 (Direcția de Asistență Socială Deva), de luni până joi – între orele 8:00-16:30, sau vineri – între orele 8:00-14:00.

Direcția de Asistență Socială

Source