Investiții în extinderea rețelei de apă și canalizare din municipiul Deva

Am făcut încă un pas important în realizarea a două obiective de investiții în municipiul Deva:

  • Alimentare cu apă și canalizare pe prelungire zona Zăvoi
  • Alimentare cu apă și canalizare pe prelungire strada Primăverii

Consilierii locali au aprobat studiile de fezabilitate revizuite pentru ambele proiecte.

Pe prelungirea zonei Zăvoi, lungimea rețelei de distribuție apă potabilă s-a mărit la 2744 metri (inițial a fost de 2229 metri) iar cea de canalizare la 2476 de metri (inițial a fost de 1925 de metri). Proiectul prevede trei stații de pompare apă uzată, iar numărul branșamentelor de apă potabilă și a racordurilor menajere pentru gospodării a crescut de la 153 la 180.

În ceea ce privește prelungirea străzii Primăverii, lungimea rețelei de distribuție apă potabilă s-a mărit la 1032 metri (inițial a fost de 742 metri) iar cea de canalizare la 1030 de metri (inițial a fost de 738 de metri).

În proiect este prevăzută și o stație de pompare apă potabilă, cu două pompe, iar numărul branșamentelor de apă potabilă și a racordurilor menajere pentru gospodării a crescut de la 15 la 59.

Prin extinderea rețelei de apă potabilă în sistem centralizat în municipiul Deva se are în vedere branșarea gospodăriilor existente dar și a celor în curs de construire pe strada Primăverii și zona Zăvoi, la rețeaua de apă potabilă a municipiului nostru.

Administrația publică locală are ca prioritate dezvoltarea durabilă pe termen lung a municipiului Deva care include și modernizarea infrastructurii și a rețelelor de utilități.

Nicolae-Florin OANCEA

Primarul Municipiului Deva

#ModernizămDeva

#LucrămPentruDeveni

Source