Hai în echipa mea! – o campanie de informare despre riscurile consumului de droguri, desfășurată în școlile din municipiul Deva

Primăria Municipiului Deva, Direcția Poliția Locală Deva și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara derulează proiectul educațional ,,Hai în echipa mea!”.

Scopul proiectului este desfășurarea de activități de informare, educare și conștientizare a elevilor de gimnaziu (clasele V-VIII) din unitățile de învățământ din municipiul Deva, cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri.

Prima activitate din proiect a avut loc la Colegiul Național ,,Decebal” Deva unde elevii de gimnaziu au avut ocazia să se informeze despre aspecte legislative legate de deținerea de droguri, despre riscurile consumului acestor substanțe interzise, răspunderea penală, drepturi și obligații.
Tinerii sunt informați și despre cum poți să îți ajuți prietenii dacă aceștia au făcut greșeala de a consuma droguri dar și despre locul unde poți găsi ajutor și consiliere profesională în acest domeniu.

Campania de informare va continua și în celelalte școli din municipiul Deva.

Calendarul proiectului „Hai în echipa mea!” va cuprinde și programe de petrecere a timpului liber, activități sportive, meciuri de fotbal și un minicampionat de final cu premii.

Biroul de presă

Source