„Fii Liber!” – acţiune de prevenire a consumului de droguri la ştrandul din Deva

Peste 300 de persoane care s-au aflat, vineri, 22 iulie 2021, în incinta Ştrandului Municipal din Deva au participat la o acţiune de prevenire a consumului de droguri şi alcool, organizată de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara cu sprijinul Direcţiei de Asistenţă Socială Deva.

Acţiunea face parte din campania naţională „Fii Liber!”, desfăşuratătă de Agenţia Naţională Antidrog şi are ca scop creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a copiilor şi adolescenţilor, precum şi a familiilor acestora cu privire la efectele nocive ale drogurilor şi alcoolului asupra sănătăţii.

În cadrul acţiunii, au fost distribuite materiale informative şi de promovare a unor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, precum și baloane pentru toți copiii prezenți.

Potrivit celui mai recent „Raport naţional privind situaţia drogurilor din România”, elaborate anual de Agenţia Naţională Antidrog, pe primul loc în rândul celor mai consumate droguri ilicite de către populaţia generală se află noile substanţe psihoactive (NSP) – 6,3%, urmate de canabis (6,1%) şi cocaină (1,6%).

În rândul adolescenţilor, cel mai consumat drog continuă să fie canabisul (8,7%), urmat de NSP (3,2%) şi solvenţi/substanţe inhalante (2,8%).

Raportat la situația din județul Hunedoara, aproximativ 10% dintre liceeni au declarat că au experimentat cel puțin o dată consumul de droguri.

Mai multe fotografii – pe pagina de Facebook a Direcției de Asistență Socială Deva!

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Source