DAS Deva REDESCHIDE Adăpostul de urgență pe timp de noapte!

Direcția de Asistență Socială Deva redeschide, joi, 4 noiembrie 2021, Adăpostul de urgență pe timp de noapte, situat în municipiul Deva, Strada Nicolae Grigorescu, nr. 8bis.
Stabilimentul are o capacitate de 30 de locuri și va fi deschis – pentru beneficiari – zilnic, între orele 19:00 și 7:00.
Adăpostul de urgență pe timp de noapte dispune de 10 dormitoare (cu 2, 3 sau 5 paturi), băi cu duș, sală de mese, bucătărie, oficiu, spațiu pentru depozitarea alimentelor, spălătorie, uscătorie și călcătorie, două camere de carantinare (pentru femei și bărbați) cu băi proprii, mobilier și echipamente specifice etc.

SERVICIILE acordate în Adăpostul de urgență pe timp de noapte:
– găzduire temporară pe timp de noapte (între orele 19.00 și 7:00)
– două mese, gratuite, pe zi – micul dejun și cina (în valoare de 16,6 lei/zi, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 903/2014)
– consiliere socială și juridică
– reinserție socială a persoanelor fără adăpost, în concordanță cu nevoile individuale identificate, pentru depășirea situațiilor de dificultate etc.

Cine poate fi GĂZDUIT în Adăpostul de urgență pe timp de noapte:
– persoane/familii care locuiesc temporar la prieteni sau cunoscuți, nu pot susține o locuință în regim de închiriere sau se află în risc de evacuare și care au avut ultimul domiciliu sau ultima reședință în municipiul Deva
– persoane/familii cu domiciliul sau reședința în municipiul Deva, care trăiesc în condiții insalubre, improvizate, fără utilități de bază sau sunt evacuate din diverse motive prevăzute de lege
– tinerii care au părăsit sistemele de protecție socială și care au un loc de muncă în municipiul Deva
– persoane care se află în instituții sau penitenciare din care urmează să fie externate, respectiv eliberate în termen de două luni și care au avut ultimul domiciliu în municipiul Deva
– alte categorii de persoane fără adăpost (ex.: persoane care tranzitează municipiul Deva, victime și agresori ai violenței domestice etc.)
– persoane vârstnice; persoane din comunități izolate; persoane victime ale traficului de ființe umane; persoane aflate în custodie penală etc.

Găzduirea în Adăpostul de urgență pe timp de noapte se acordă pe o perioadă de maximum 60 de zile într-un an calendaristic, cu posibilitatea de prelungire, în urma evaluării cazului și în funcție de locurile disponibile.
În cazul persoanelor aflate în tranzit în municipiul Deva, perioada de găzduire în adăpost este de o zi.

Actele necesare pentru admiterea în Adăpostul de urgență pe timp de noapte, precum și condițiile de accesare a acestui serviciu social pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Direcția de Asistență Socială – PROBLEME / TIPIZATE / LĂMURIRI sau accesând link-ul: http://www.primariadeva.ro/probleme-tipizate-lamuriri-directia-de-asistenta-sociala/adapost-de-urgenta-pe-timp-de-noapte-2019-09-10-14-36.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0755. 878.521 (Biroul Responsabil de Domeniul Serviciilor Sociale), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

Direcția de Asistență Socială Deva

Source