Creşte numărul devenilor care achită online impozitele și taxele locale!

Aproape 900 de contribuabili deveni (persoane fizice) au achitat impozite, taxe locale și amenzi prin intermediul platformei ghiseul.ro, în prima lună a anului 2021 (dublu față de aceeași perioadă a anului 2020), iar valoarea tranzacțiilor înregistrează creșteri semnificative comparativ cu anii trecuți.

În ianuarie 2021, devenii au efectuat 967 de plăți pe ghiseul.ro, iar valoarea totală a tranzacțiilor a fost de 243.363 de lei, de trei ori mai mare față de luna ianuarie 2020.

Numărul de plăți efectuate online, anul trecut, de contribuabilii deveni a fost de 3.019, înregistrându-se astfel cel mai ridicat nivel de la înrolarea Primăriei Municipiului Deva în sistem (anul 2013). Totodată, valoarea totală a tranzacțiilor s-a dublat, în 2020, față de anul 2019, ridicându-se la 750.007,08 lei.

În cei aproape opt ani de când Primăria Deva figurează în sistem, numărul de plăți efectuate de contribuabilii deveni se apropie de 9.000, iar valoarea totală a impozitelor, taxelor și amenzilor plătite online de aceștia a depășit 2.200.000 de lei.

Pe de altă parte, în luna ianuarie 2021, aproape 9.000 de contribuabili persoane fizice și alți 500 de contribuabili persoane juridice au achitat impozite, taxe locale și amenzi la ghișeele Direcției Impozite și Taxe Locale Deva, în numerar și cu cardul – în creștere semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut.

Informaţii suplimentare cu privire la vizualizarea şi plata online a datoriilor la bugetul local pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, accesând link-ul: http://www.primariadeva.ro/stiri-si-evenimente/impozite-si-taxe-locale-online.

Plata prin ghiseul.ro a impozitelor, taxelor locale și amenzilor poate fi efectuată, începând de anul trecut, atât de persoane fizice, cât și de persoane juridice.

 

Biroul de presă

Source