40 de familii și persoane singure au solicitat tichete sociale pentru centrale termice individuale

Un număr de 40 de familii și persoane singure din municipiul Deva, cu venituri nete de maximum 1.386 lei/lună/persoană au solicitat, până acum, Direcției de Asistență Socială Deva acordarea de tichete sociale pentru achiziționarea de centrale termice individuale – conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 242/2021.

Peste 80% dintre solicitanți au intrat deja în posesia tichetelor, în timp ce alți șase le vor primi până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Tichetele sociale au o valoare totală de 2.500 de de lei și sunt acordate exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor de achiziționare a centralelor termice individuale – în cadrul unui program social susținut integral din bugetul local al municipiului Deva.

DAS Deva încurajează persoanele îndreptățite să beneficieze de tichete sociale pentru achiziționarea de centrale termice individuale să depună cererile:

– la SEDIUL Direcției de Asistență Socială Deva (Str. I.L.Caragiale, nr. 4), cu respectarea măsurilor prevăzute de legislația în vigoare pentru prevenirea răspândirii COVID-19

– ONLINE – pe adresa: dasdeva@primaria deva.ro

– prin POȘTĂ sau CURIER – pe adresa: Direcția de Asistență Socială Deva, Str. I.L. Caragiale, nr. 4, județul Hunedoara

Procedura de acordare a tichetelor sociale pentru centrale termice de apartament, precum și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care solicită acordarea acestui ajutor financiar de urgență sunt prevăzute în Hotărârea Consiliului Local nr. 242/2021, care poate fi consultată pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Consiliul Local – Hotărâri de Consiliu sau accesând link-ul: http://www.primariadeva.ro/fisiere/userfiles/hcl242.pdf.

Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0723.230.106, 0755.878.814 sau 0799.992.311 (Serviciul Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială), după următorul program: luni – joi, între orele 8:00-16:30 sau vineri, între orele 8:00-14:00.

Direcția de Asistență Socială Deva

Source